Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mi folyik itt?

2019. április 26. - Asbee

Beigazolódtak a legnagyobb félelmeim és Daniel Jones lett az 1/6-os választottunk. Majd minden logikát mellőzve Dexter Lawrence-t húztuk az 1/17-tel. A semleges szurkolók úgy beszélnek rólunk, mint az új Browns-ról. Igazuk van? Könnyen lehet.

Egy rakat dolgot leírtunk már Jones-ról, főleg rosszat. A két legnagyobb aggodalmam vele kapcsolatban, hogy totál sótlan és nem elég pontos. 60% alatti pontossággal passzolt és ugyan sok dropot mutattak be az elkapói, de egy rövid passzokra alapuló támadóegységben többet várna az irányítójától az ember. Nem tudom mi az, amit jobban tud Jones, mint Haskins, utóbbiban ráadásul benne vannak a clutch labdák is. 10 yard felett totál pontatlan tud lenni az 1/6-os pickünk, ez pedig nagyon aggasztó. A lábmunkán, a játék olvasásán vagy akár az apróbb technikai dolgokon lehet még javítani, de ha valaki pontatlan volt az egyetemen, akkor szinte biztosan a profik között is az lesz.

Amit korábban már írtam, hogy ennek a stábnak viszont ilyen játékosok kellenek. Olyanok, akik az év 365 napjában maguktól reggel 6-kor kelnek és este 9-kor fekszenek le aludni, nem kérdőjeleznek meg semmit, csak csendben teszik a dolgukat. A baj, hogy ezeket az embereket gyakran élve eszik meg a vetélytársak. Amit valószínűsíthetünk, hogy 2019-ben is borzasztó gyengén fogunk szerepelni, tehetségben a liga aljához tartozik a roster. Ezzel a választással legalább egy évet nyerhet a Gettleman-Shurmur páros és valamelyest el tudják majd adni a sorozatban harmadik bukó szezont (igaz a McAdoo-féle borzalomhoz nincs közük). Mondjuk Pat Shrmurnak eddig 15-34-es mérlege van head coach-ként, kérdés tehát, hogy újabb hasonló idény után mennyire maradna meg a tekintélye. Ha valamelyik játékos kinyitná az arcát maximum elcserélik egy jobb csapathoz.

Kb. a babona szól még Daniel Jones mellett. Volt már egy Duke quarterbackünk, az 1992-es Supplemental Drafton Dave Brownt szereztünk meg, az ő értéke szintén 1. kör volt. Veretes 44 TD-t és 58 INT-t ért el a ligában, amely 67,9 ratinggel párosult. Két játékost csak nem fog bebukni egy csapat ugyanarról az egyetemről, nem? A másik az a Senior Bowl MVP-k iránti fétis. Tavaly Kyle Lauletta, azelőtt pedig Davis Webb volt a legjobb játékos Mobile-ban. Idén vajon ki? Még egyszer csak nem hibázunk, mi? Azt mondom menjünk tipszmikszűni.

A poszt tehát érthető, a játékos azonban nem. De mi a helyzet Dexter Lawrence-szel? A tavalyi szezon során azzal az indokkal cseréltük el Snacks Harrisont, hogy Dalvin Tomlinson is a 1-tech pozícióba passzol igazán, a berobbanó B.J. Hill pedig 3-tech DT-ként érzi magát a legjobban. Ehhez képest kiválasztunk egy true NT-t. Hol itt a logika? Megsúgom: sehol. Azt pedig csak halkan teszem hozzá, hogy egy pass happy ligáról beszélünk, ahol a futójáték egyre jobban háttérbe kerül. Már nem a 80-as vagy a 90-es években vagyunk, amikor ezekre a skillekre van elsődlegesen szükség. Ezen kívül az is beszédes, hogy folyamatosan romlott a statisztikája Lawrence-nek, ráadásul egy eltiltása is volt.

Egyszer sem láttam ilyen kilátástalannak a csapatunk helyzetét, de talán az is beszédes, hogy az új Browns-ként emlegetnek minket a semleges szurkolók és a Sport Tv-ben Buday Zoli sem nagyon tudott napirendre térni. Kevés embernek adok a véleményére, de az övére igen. Persze le lehet írni a szokásos közhelyeket, hogy majd elválik mi történik, ne ítéljünk meg senkit, de ebben a helyzetben szinte képtelenség optimistának maradni. Amit én látok, hogy vakvágányra került a franchise, amiből csak valami nagyon nagy csodával lehetne rövid időn belül visszatérni a helyes útra.

Így zárásul a Beckham trade:

Giants adja:

Odell Beckham Jr.
Olivier Vernon

Browns "adja":

Dexter Lawrence
3/95
Jabrill Peppers
Kevin Zeitler

Mindenki gondoljon arra, amire szeretne.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2714786730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása