Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/6: Daniel Jones, QB (Duke)

2019. április 27. - Asbee

Páratlan módon minden első körös választottunkról készült prospect ismertető, amelyből egyet én, egyet pedig az egyik First Downos kolléga, Empty Taxi követett el. Most ezeknek egy részét bemásolom ide is, hogy a top pickjeinkről is elkészüljön a draft utáni profil.

1997. május. 27-én született Charlotte-ban. A Charlotte Latin School tanulójaként 6997 passzolt yardig és 98 touchdownig jutott, egyeteméül pedig a Duke-ot választotta.

2015-ben redshirtöt kapott, egy évvel később pedig Thomas Sirk sérülése után ő örökölte meg a kezdő pozíciót. 2017-ben a Quick Lane Bowl, ’18-ban pedig az Independence Bowl MVP-je lett. Statisztikailag z utolsó szezonjában volt a legjobb, mikor 2674 passzolt yarddal, 22 TD-vel és 9 INT-vel zárt. Meghívást kapott a Senior Bowlra is, ahol őt választották meg a legjobb játékosnak.

Erősségek

Jó lábmunkával rendelkezik, kiválóan mozog a zsebben. Pontos a rövid és a középhosszúságú átadásainál. Mobilis játékos, aki a földön is hasznos yardokat tud hozni. Időnként alkalmazható egy-egy read option játékra és a roll-outra is. A legtöbb társához képest előnyben van a védelmek snap előtti olvasásában. A snap után is jó döntéseket hoz. Manipulálni tudja a szemeivel a védőket. Szívós játékos, két hét alatt felépült egy kulcscsonttörésből. Remekül feküdt neki a Duke gyors passzokra alapuló rendszere, az NFL-ben is helye lehet egy west coastra építő offense-ben.

Gyengeségek

Nem biztos, hogy elég erős a karja ahhoz, hogy egy vertikális passzjátékra épülő támadósort vezessen. Rossz dobómechanizmus a hosszú labdáinál. Fumble problémák, három év alatt kilencszer ütötték ki a kezéből a játékszert. Sérüléssel játszotta végig a második szezonját, ami elriaszthatja az NFL csapatokat. Nem tudni, hogy mekkorát tud fejlődni és jó eséllyel sémafüggő lesz a későbbi sikeressége. Túl sokat ütközik, olyankor is felvállalja a fizikai kontaktot amikor nem lenne rá szüksége.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" magas és 221 lb tömegű
40 yard: 4,81 s
Súlypontemelkedés: 33,5 inch
Helyből távolugrás: 120 inch
3 cone drill: 7 s
20 yard shuttle: 4,41 s

Leírtunk/elmondtunk már szinte mindent Jones-szal kapcsolatban, NFL szinte megdöbbenést keltett az ő draftolása. Nem fogok újra nekikezdeni ennek, de véleményem szerint nagyon nagy szerencsének kell történnie ahhoz, hogy egy valódi franchise irányító váljon belőle. Nem akarok senkinek sem belegázolni a lelkivilágába és kívánom, hogy ne így alakuljon, de jelen pillanatban a legjobb esetben is csak egy game manager QB-t látok Jones személyében. Először azt hittem, hogy csak a Redskins-t akarjuk beugrasztani a bokorba, nem hittem volna, hogy bárki is ennyire magasan értékeli őt.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7214788988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása