Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jerry Jeudy, WR (Alabama)

2020. március 24. - Asbee

Ugyan a draftot illetően a támadófal és a védelem a slágertéma, de más pozíciókat sem szabad elfelejteni, hiszen számos meglepetést okozott már Dave Gettleman az elmúlt  két évben. Nem állunk rosszul az elkapók között, hiszen Sterling Shepard megbízható játékos, Darius Slayton a meglepetésember, Golden Tate pedig még mindig nagy játékokra képes, de azért ide is elfér az erősítés. Mi van, ha beleszeret valamelyik első körös WR-be a GM-ünk?

Az egyik top név Jerry Jeudy, aki 1999. április. 24-én született a floridai Deerfield Beach-en. Sztárjátékosnak számított a középiskolában, öt csillagos tehetségnek és az évfolyamán belül a harmadik legjobb elkapónak rangsorolták. A tehetségének megfelelően 2016. július. 28-án ígérkezett el az Alabamára.

Már 2017 tavaszán csatlakozni tudott az egyetemre, a freshman évében pedig 264 yardig és 2 touchdowinig jutott. A szezon után átesett egy meniscus műtéten, de ez sem gátolta meg abban, hogy a legsikeresebb évét fussa. Az 1315 yardjánál csak A.J. Brown volt jobb, ráadásul 14 TD-t is összeszorgoskodott mellé. Az 1000 yardos (1163) és a 10 TD-s határ 2019-ben is összejött Jeudy-nak, így egyértelmű volt, hogy jelentkezik a draftra. 2017-ben bajnoki címet ünnepelhetett az egyetemével, 2018-ban övé lett a Biletnikoff Award és All-American csapatba is választották. Az All-SEC első csapatos tagság két alkalommal jött össze.

Erősségek

Dinamikus mozgás. Mind vertikális mind horizontális irányba kiválóan időzíti az irányváltásait. Néha úgy néznek ki a cornerbackek ellene, mint amikor kergeted Máriót, aki épp most hajtott el a bicikliddel. Elit route futó képességek. Gyakorlatilag az egész pályafutása során volt ellenszere a press coverage ellen. Nemcsak a lábmunkája kiváló a line of scrimmage-en, de a kezeit is jól alkalmazza az elszakadáshoz. Jó testkontroll az oldalvonal mellett. Remekül lát a pályán, az elkapás után is veszélyes tud lenni. A blokkolástól sem riad el, becsülettel és jó technikával végzi a dolgát. Van tapasztalata az oldalvonal mellett és a slotban is.

Gyengeségek

Olyan helyzetben is képes a dropokra, amikor nem veszélyeztetik az elkapást. Jobban is használhatná a kezeit, rendre a testét is igénybe veszi a játékszer megszelidítéséhez. Lehetne fizikálisabb stílusa.

Combine eredmények

Méretek: 6'1" magas és 193 lb tömegű
40 yard: 4,45 sec
Súlypontemelkedés: 35 inch
Helyből távolugrás: 120 inch
20 yard shuttle: 4,53 sec

Kezdetben ő volt az első számú WR az idei class-ban, de a legtöbb ranglistán egy hajszálnyival megelőzte CeeDee Lamb. Ha az Alabama, akkor elsőként Julio Jones jut az ember eszébe, de Jeudy-val kapcsolatban inkább Amari Cooper nevét kell megemlíteni. No nem mintha ez olyan rossz összehasonlítás lenne, a Cowboys most adott Coopernek évi 20 millió dolláros szerződést, ami a második legnagyobb kontraktus az elkapók között. Tetszik a játékában, hogy jól futja meg az útvonalait, az elejtett labdái azonban bosszantóak. A jövő eldönti, hogy ez az ügyetlenségből vagy a figyelmetlenségből fakad. Az azonban szinte biztos, hogy az első napon nem az elkapókra kell koncentrálnunk. Egy mély pozícióról beszélünk idén, akár a negyedik körben is lehet olyan játékost találni, aki kezdő lehet a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6215550702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása