Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Cleveland Browns

2024. szeptember 20. - Asbee

A szezon előtt egyértelműen azt vártuk, hogy az első két mérkőzésen szerezzünk legalább egy győzelmet, hiszen ezután bombaerős sorsolás következik. A W nem jött össze, így a következő hetekben kell a bravúr. Most vasárnap a Cleveland Browns ellen lehet javítani.

Nagy reményekkel érkezett meg Clevelandbe Deshaun Watson, azonban az elmúlt két szezonban mindössze 6-6 mérkőzésen tudott pályára lépni, idén pedig gyengén kezdett és azt várják a szurkolók, hogy mikor szabadulnak meg tőle, de a szerződése ezt egyelőre nem engedi. Az advanced statisztikák alapján sok időt ad neki a támadófal, átlagosan kb 3,1-3,2 másodperc kell a nyomás kialakításához, viszont ehhez képest sokszor érkezik a pressure. Félő, hogy nem tud majd vele mit kezdeni Shane Bowen védelme és azt várom, hogy ugyan nem négy negyeden át, de több drive-ban is a néhány évvel ezelőtti formáját fogja idézni a korábbi első körös irányító.

A futóknál a PUP listán maradt Nick Chubb, a hiányában pedig D’Onta Foreman és Jerome Ford kapott eddig lehetőséget. Óriási ez a minőségi esés, bár Chubb esetén ez nem csoda. Azt is tegyük hozzá, hogy a liga egyik legrosszabb futás elleni védelmével rendelkezünk, így szinte bármelyik RB-nek nagy napja lehet ellenünk…

Az elkapóknál Jerry Jeudy a top célpont, mellette viszont eddig láthatatlan Amari Cooper. Azért remélhetőleg nem alszanak be mellette a cornerbackjeink, hiszen David Bell szezonjának vége, így biztosan több labda száll majd a számos 1000 yardos szezont produkáló WR felé. Elijah Moore a slot elkapó, 40-50 yard az ő játékában is benne lehet. Jalin Hyatt csapattársa volt az egyetemen Cedric Tillman, de egyelőre ő sem tudta megváltani a világot. És még egy fun fact: a Browns gyakorlócsapatában találjuk Kadarius Toney-t (és Gary Brightwellt).

Rendkívül szűk a tight end felhozatal, ráadásul a bokasérülése miatt bokasérülés miatt elég kevés esély van David Njoku játékára. Jordan Akins a helyettese (ő két éve nálunk is próbálkozott az előszezonban, de nem járt sikerrel) és szinte biztosra vehetjük, hogy erre a posztra aktiválnak valakit a PS-ből. A Cameron Latu, Geoff Swaim, Blake Whiteheart hármasból tudnak válogatni.

A támadókat is sújtja a sérüléshullám, hiszen eddig hiányzott a Jedrick Wills-Jack Conklin páros és ugyan közeledik a visszatérésük, de továbbra is kétséges a játékuk. Dawand Jones és James Houston helyettesíti őket, közülük pedig előbbi játszik jobban, hiszen mindössze 2 nyomást engedélyezett 10-zel szemben. Meglepően gyenge eddig a passzblokkolásban Joel Bitonio és Ethan Pocic, Wyatt Tellerre viszont nem panaszkodhatnak a clevelandi szurkolók.

Eddig jól szerepeltek nálunk az offensive tackle-k, azonban vélhetően most vasárnap kapják a legnagyobb kihívást, hiszen a Myles Garrett-Za’Darius Smith páros 151,5 sacket gyűjtött össze eddig az NFL-ben. Azért ők sem ideális előjelekkel várják a vasárnapot, hiszen bokasérüléssel szenved Garrett és óriási segítség lenne nekünk, ha nem tudnék száz százalékos állapotba hozni. Ogbonnia Okoronkwo és Alex Wright a két csere, évi 4-5 alkalommal azért ők is le tudják zúzni a QB-t. Egy régi ismerősünk, Dalvin Tomlinson a legveszélyesebb DT, mellette pedig Shelby Harris és Quinton Jefferson kapta eddig a legtöbb lehetőséget.

A linebacker sorban Jeremiah Owuso-Koramoah a tackle gyár, hiszen mindenhol ott van a pályán, ráadásul a sackekhez és a labdaszerzésekhez is ért. A tapasztalt Jordan Hicks a párja és azért őt is sok csapat elfogadná a kezdőjének. A padról elsősorban Deon Bush tud beállni. Clevelandben találjuk az egyéb okok miatt kedvencemmé váló idei UDFA prospectet, Winston Reidet is.

Nemcsak a pass rush, hanem a secondary miatt is erős a Browns passzjáték elleni védekezése. Két korábbi első körös játékost is találunk Denzel Ward és Greg Newsome személyében, utóbbi ráadásul az oldalvonal mellett és a slotban is bevethető. Cameron Mitchell a másik slot corner, a CB sorban azonban Martin Emerson Jr. kapta eddig a legtöbb snapet. Kissé fura, hogy egyelőre egyik játékostól sem láttunk interceptiont és félő, hogy megszakad ez a sorozat.

Találunk egy nagy hiányzót a safety-k között, Juan Thornhill biztosan nem lesz ott a pályán. A depth charton így Rodney McLeod került Grant Delpit mellé, de Ronnie Hickman Jr. is sok lehetőséget kapott múlt héten.

Az idén még hibátlan Dustin Hopkins a kicker, Corey Bojorquez a punter, a long snapper pedig Charley Hughlett. A visszahordásokért Jaelon Darden, Pierre Strong és James Proche felel.

Az ötödik szezonját kezdte meg a csapat élén Kevin Stefanski, ezalatt kétszer jutottak rájátszásba. Ken Dorsey személyében idén új offensive coordinatort kapott a Browns. A Bills-ből ismerhetjük Dorsey-t, két és fél éve megpróbálta magával hozni Brian Daboll, de végül maradt az eredeti állomáshelyén, ahol a tavalyi szezon közben váltak meg tőle. 2023 óta defensive coordinator Jim Schwartz és ebben az esztendőben őt választották meg az NFL legjobb assistant edzőjének.

Ezt a mérkőzést csúnyán lehet megnyerni, de nem tudom, hogy a jelenlegi formájában képes-e erre a csapatunk. Nagyon elégedetlenek a Browns szurkolók Deshaun Watson játékával, aki nagyon sokat volt sérült és nem is úgy játszik, mint korábban a Texans-ban. A Cleveland mezében eddig Shane Bowen ellen volt a legjobb mérkőzése, a múlt hét után pedig ez nagyon nem jó hír… Nyugodtan szidhatják Watsont, de nem lepődnék meg, ha 3-4 TD-t szerezne ez az offense. Úgy érzem, hogy nem fog már túl sokáig szenvedni Amari Cooper, ez a mérkőzés pedig egy kiváló alkalom lehet neki arra, hogy megérkezzen 2024-be. Sok múlhat a vasárnapi ellenfelünk sérültjein, a támadóknál érdemes lesz figyelni Jedrick Wills és Jack Conklin státuszát. Az első két héten 8 sacket engedett az O line és itt lenne az ideje, hogy lássunk valami bravúrt a passzsiettetiőinktől.

A túloldalon is sok múlhat a játékosok tartósságán, hiszen a bokájával szenved Myles Garrett, de azért valóságos csemegének ígérkezik az ő és Andrew Thomas párharca. A múlt heti két touchdownja után kicsit nyugodtabb lett a levegő Daniel Jones körül, azonban egy olyan ellenfél következik, amelyik könnyen beviheti a málnásba. Ugyan nem szerzett még idén interceptiont a clevelandi védelem, de ha ismét le sem veszi az irányítónk a szemét Malik Nabers-ről, akkor előbb-utóbb érkezni fog a büntetés. Kezdetben biztosan a futójátékkal próbálkoznék, amely esélyt adna a play actionre és adott esetben egy nagy játékra. A gyenge védelmünk miatt sem lenne hátrány, ha minél többet tudnánk birtokolni a labdát.

Egy hibákkal tarkított összecsapást várok, ahol akkor lehet reális esélyünk, ha kevés pont születik. Nem bízom abban, hogy kézben tudná tartani Daniel Jones ezt az összecsapást, persze számíthatunk arra, hogy a támadófal nem érte még el a csúcsteljesítményét. A fő problémát azonban nem itt, hanem a védelmünknél érzem, akikben nem látom azt, hogy fel tudnák tartóztatni az eddig gyengén teljesítő Browns offense-t. Ha meglepetést okoznak és ez mégis megtörténik, akkor szoros eredménnyel mehetnek nekik a csapatok az utolsó negyednek és az dönthet, hogy ki hibázik kevesebbet. Óriási szükségünk lenne a jó játékra, hiszen egy sima vereség után az előttünk álló sorsolás miatt hamar összeomolhat a kártyavár.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3518494768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása