Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 1: Giants 18 Steelers 13

2013. augusztus 11. - Asbee

A futballidény megkezdődött a New York Giants számára is. Csapatunk helyi idő szerint szombat este játszotta le első előszezon mérkőzését a Pittsburgh Steelers otthonában.

Az eredmény jelen esetben másodlagos, sokkal inkább a mutatott játék a lényeg és az, hogy a cserék mit tudnak nyújtani. Mind a négy irányítónk lehetőséget kapott, semmi extrát nem láttunk tőlük, de szerencsére semmi kirívó rosszat sem (igaz Nassib jobban is kezdhette volna profi pályafutását). Manningtől láthattunk egy remek átadást, miután remekül vette észre az elszakadó Cruzt. Egyébként is jó volt látni, hogy igen sok játékosunknak volt elkapása. A passzblokkolással sem volt túl nagy probléma, igaz a kezdő right guard a harmadik ember, Brandon Mosley volt. Az elkapó Kris Adams súlyosnak tűnő lábsérülést, Chris DeGeare G MCL sérülést szenvedett.

Ellenben a futásblokkolással már nem voltam annyira elégedett, a támadófal nem támogatta kellőképp futóinkat. Láthattunk még egy csúnya hibát Andre Browntól, de utána szerencsére összekapta magát a játékos. Michael Coxban továbbra sem látok semmi különlegeset és Da'Rel Scottnak is javulnia kell a játék számos elemében. Remélhetőleg a jövő héten már Ryan Torain is jelen lesz. Jó volt látni, hogy David Wilson fejlődött a blitzek felvételében.

A védők között több pozitívumot is láthattunk. Ugyan a kezdők ellen nem volt olyan hatékony a defensive line, de cserejátékosaink jól szerepeltek. Ojomo ott folytatta ahol tavaly abbahagyta, 1,5 sacket szerzett. Rajta kívül Justin Trattou is jól mozgott, az igazi király azonban Damontre Moore volt. Az újonc játékos rögtön egy blokkolt punttal kezdett és végig veszélyt jelentett a Pittsburgh irányítójára. Nagy előny, hogy sem neki sem Hankins-nek nem kell nagy nyomás alatt játszania idén, a szituációs szerepkört pedig vélhetően meg tudják majd oldani. Elmondható tehát, hogy minden esély megvan a pass rush régi nívójának visszatérésére, ami a secondary játékát is könnyítené.

Ellenben a futások megállításával továbbra is komoly problémák lehetnek. Sem Herzlich sem Connor nem nyűgözött le és több missed tackle-t is láthattunk. Könnyedén megettük a counter játékokat. Korábban írtam, hogy Herzlich maximum egy Blackburn klón lehet, ezt pedig sajnos eddig bizonyítja is. Ellenben az újonnan érkező Aaron Curry-vel elégedettek lehettünk, remélhetőleg egészséges is tud majd maradni. A védelemből még Tyler Sash-t lehetett igazán megdicsérni, aki végig éles volt és mindig próbált a labda közelében tartózkodni. Ha hozni tudja ezt a teljesítményt, akkor nem kell majd aggódnia a rosterre kerülés miatt.

Végül néhány szó a special teamről is. Josh Brown hibázott egy csúnyát, de utána remekül értékesített egy kísérletet 47 yardról. Steve Weatherford továbbra is hozta a megszokott hiba nélküli teljesítményét.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr285456193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása