Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 15: Eagles 34 Giants 29

2017. december 17. - Asbee

Meglepően hatékony játékot bemutatva, egy rendkívül küzdelmes és élvezetes összecsapáson szenvedtünk vereséget a Philadelphia Eagles ellen. A győzelem a special teamen ment el, amely engedett egy blokkolt mezőnygólt, egy extra pontot és egy punt blokkot is...

A támadóink meglepően jó játékot hoztak. Alaposan sikerült bekezdeni, a második negyed kezdetekor már három touchdownnak örülhettünk, amelyek közül Sterling Shepard hosszú játéka különösen élményszámba ment. Egyértelműen ő volt a támadók legjobbja, ugyan ismét volt elejtett labdája, de ha egy WR 11 elkapást és 139 yardot szerez, akkor nem lehet rá egy szavunk sem. Ahogy a társaira sem lehetett, Evan Engram, Tavarres King és Roger Lewis is hozzátette a magáét. Jó volt a gameplan, Mike Sullivan megtalálta az Eagles védelmének a gyenge pontjait és ezt a mérkőzés végéig sikerült tartani. Féltem a nagy adok kapoktól, hiszen azt vártam, hogy korán leolvadunk, de az utolsó másodpercig meccsben voltunk. Jó estéje volt Manningnek is, aki 400 yard felett zárt. Ugyan ismét elhibázott egy-egy passzt és volt egy interceptionje is, de nem rajta múlott a győzelem. A támadófal inkonzisztens volt, többször is nagy volt a nyomás és a futást sem segítették kellőképp, de számos alkalommal jó védelmet adtak.

A védelem az idei szokásosat hozta, egy jól felkészített offense ellen kellett helytállniuk és nem is nagyon volt Nick Foles ellen megoldásuk. Jason Pierre-Paul idén gyakorlatilag észrevehetetlen, csak a gyenge falemberek ellen remekel. A 6,5 sackjét 4 meccsen szedte össze. A futások ellen sikeresebben helytálltak a védők, ugyan volt Ajayinak egy hosszú játéka, de ezen kívül egy nagy elkapás kivételével nem tudott sokat haladni a Miamitól megszerzett futó. A secondary-n meglátszottak a sérülések. Nagyon hiányzik Jenkins, kijött a noname játékosok hiányossága. Hibának tartom, hogy nem került vissza DRC a pálya szélére, sokkal hasznosabb lenne ott mint a slotban. Talán Apple fejében is sikerült végre rendet rakni, mert a jelen helyzetben szükség lenne rá jövőre is. Nem bírta sokáig Landon Collins bokája, de mindenképp dicséretet érdemel, hogy pályára tudott lépni.

A special team 4, vagy ha úgy tetszik 5 pontot hagyott benn. Azért 5, mert az egyik TD után két pontos kísérlettel próbálkoztunk, ami nem jött be. Mondjuk ha akkor tudjuk, hogy ilyen szoros lesz a vége... A lényeg, hogy az utolsó drive-ban semmiképp sem kellett volna touchdownt szereznünk, elég lett volna rámenni a mezőnygólra, ami könnyen a győzelmünket jelenthette volna.

Általában ez a sorsunk az Eagles ellen, idén pedig különösen húz minket a balsors. Pedig kifejezetten lendületes mérkőzés volt, ahol végig esély volt a győzelemre is, de ez egy ilyen szezon. Ez van. Talán majd a drafton.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3713508351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása