Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mockkom, mockkom mondd meg nékem, kit jósoltak nekünk a héten!

2013. február 19. - Lotus86

mock-draft.jpg


Hosszú szünet után jelentkezem egy újabb írással, melyben megpróbálom összegyűjteni pár nevesebb drafttal foglalkozó oldal jóslatait az NFL combine előtt. ESPN Insider hozzáféréssel nem rendelkezem, szóval a két talán legnevesebb szaki, Todd McShay and Mel Kiper okfejtéséhez nem tudok hozzáférni, Mike Mayock pedig még nem jelentkezett saját verzióval.

Nézzük, hogy mit is mondtak, jósoltak nekünk!

 

Február 18, Walterfootball.com:  Alec Ogletree, Linebacker, Gerogia

Giants GM Jerry Reese kijelentette, hogy szeretné erősíteni a linebacker pozíciót, ráadásul hajlamos olyan játékosokat draftolni, akik kivételes atletikus képességeket párosítanak produktivitással. Ogletree pontosan ilyen játékos.

Ogletreet eltiltották a tavalyi év első 4 mérkőzéséről de még így is 100 szerelés felett zárt, igazi tackle gép volt. Az évet  111 szereléssel, ebből 11.5 voltmínusz yardos, 3 sackkel, 1 interceptiönnel és 5 leütött passzal zárta. Érdemes tudni, hogy az NCAA-ben csak 12 meccset játszanak az alapszakaszban, tehát a fenti számokat 8 alapszakasz + 1 bowl mérkőzésen hozta össze.

A 2011-es év első mérkőzésén eltörte a lábát, emiatt ki kellett hagynia a következő 7 összecsapást, de az évet így is 52 szereléssel, ebből 7.5 mínuszos, 3 sackkel és két kierőszakolt labdavasztéssel zárta.
Ogletree gyors és nagyon ösztönös játékos, korábban safetyként játszott. Megvan a felépítése, hogy pakoljanak rá izmot és középső linebackerként játsszon az NFL-ben. Sokan Top 10 tehetségnek tartják, azonban a tavalyi 4 meccses eltiltása, valamint a hétvégi ittas vezetése komoly karakter kérdéseket vetnek fel, melyek elriaszthatnak pár csapatot.



Február 18, Big Blue View:   D.J. Fluker, OT, Alabama

Nem a legszexisebb pick, de több különböző forrás jelentette, hogy a Giants élénken érdeklődik Fluker után. A csapat nem szeret nyílt lapokkal játszani, de párszor már szivárgott ki pontos információ a kiszemeltjeikről, név szerint Kenny Phillips és JPP esetében.

Fluker több módon is megfelel a csapat első körös választottjaival szemben támasztott elvárásainak.  Irgalmatlan hosszú karokkal rendelkezik. Fesztávolsága 6 teljes inchhel  (15 cm) szélesebb, mint JPP és az ő valószínűtlenül hosszú karjai.  Talán a legnagyobb needet jelentő tackle pozíción játszik (Inkább RT, de lehet alkalmazni guardként is.) és 355 fontos súlyával elit méretekkel rendelkezik, de profi sportoló kinézete van, nem csak egy nagy zsírhegy.

A másik fiatal Tackle prospect, James Brewer inkább guardként játszott az eddzéseken a szezon vége felé közeledve.

Február 18, Sbnation.com:  Kevin Minter, Linebacker, LSU

Michael Boley szélnek eresztésével a lyukak száma tovább nőtt a kissé megtépázottnak tűnt védelmen. Minter a két tackle közötti játék valamint a futás elleni védekezés specialistája. Kapóra jön a Giantsnek, az NFL egyik legrosszabb alakulatának a futások megállítása terén.


Február 18, CBS Sports:   Ezekiel  Ansah, DE, BYU

Sokszor és sok helyen leírták már, hogy a Giants  a bentmaradó legjobb pass rushert viszi az első körben. Ansah még nyers, sok munka lesz vele, de a benne rejlő hatalmas potenciál a TOP 20-ba fogja katapultálni, lehet, hogy még magasabbra is.


Február 18, CBS Sports:  Zach Ertz, TE, Stanford

A Giants úgy tűnt megoldotta a Tight End problémát Martellus Bennett igazolásával, ám ő jelenleg szabadügynök. Ertz 6 láb 6 inch magas, 252 font és megvan a sebessége valamint a mérete, hogy a pálya közepén zavart keltve  a védelmeket arra kényszerítse, hogy kétszer is meggondolják, mielőtt extra embert küldenek Cruz és Nicks megállítására.


Február 15, NFL.com:  Ezekiel Ansah, DE, BYU

Tökéletes választás. Osi Umenyiora visszatérése több, mint kérdéses, Justin Tuck pedig visszaesőben. Ansah attól a stábtól fog tanulni, ami kinevelt már pár elit pass rushert. A BYU üdvöskéjének csupán azt kell megtanulnia, hogyan válljon le a blokkokról pass rush esetén. Ezt persze könnyebb mondani, mint végrehajtani de Ziggy már most jó futás ellen és a legjobb sebességgel rendelkezik társai közül.



Február 14, Fox Sports:  Shariff Floyd, DT, Florida

Floydot emlegették gyakorlatilag mindenhol, Top 5-től kezdve a 2. Körig, de New Yorkban jó helye lehet a korábban menesztett Chris Canty helyén. Megfelelően fizikális és fürge hogy lekösse a blokolókat és bár 305 font a hivatalos súlya, valószínűleg kicsit nehezebb is. Marvin Austin képtelen egészséges maradni és bár még mindig van remény számára, Floyd nagyon könnyen a következő nagy Giants DT lehet. A combine sok mindent el fog dönteni, azok közé tartozik akinek az értéke a csillagokig ugorhat egy jó hétvégével.

 

Február 14, Draftcountdown.com :  Ezekiel Ansah, DE, BYU

Ha van szembeötlő jellemző a Giants magatartásán a draft során akkor az a védőfalra fektetett hangsúly. Még akkor is hoznak új játékosokat, ha látszólag nem is tudják őket használni. Mivel az elégedetlen és mellesleg méregdrága Osi Umenyiora valószínűleg távozik, Tuck pedig 30 lesz és visszaesőben van, ezért itt az idő, hogy JPP-nek találjanak megfelelő játszótársat az elkövetkezendő évekre. Senki nem emelt annyit az értékén az elmúlt pár hónap során, mint a BYU end Ezekiel Ansah, aki a futottak még kategóriából lett biztos első körös. A ghánai felmenőkkel rendelkező Ziggy a BYU egyetem síkfutó csapatának volt tagja, mielőtt elkezdett focizni....2010-ben. Nem vicc, tényleg 3 éve kezdte komolyabban. A kiváló végzős idény és a remek senior bowl hatalmasat „lökött” értékén. Ansah még nincsen „befejezve”, rengeteg munka lesz vele, de a Giants megteheti, hogy türelmes, mint legutóbb JPP esetében. Szerintem mindenki tudja, hogy az a projekt hogy sült el.
A Giants  szintén választhat linebackert (Manti Teo - Notre Dame), tight endet (Zach Ertz – Stanford, Tyler Eifert – Notre Dame), bal guardot (Jonathan Cooper – North Carolina) esetleg safetyt (Kenny Vaccaro – Texas) de egy fiatal tackle (Lane Johnson – Oklahoma, D.J. Fluker – Alabama) sem kizárt.


Február 13, Drafttek.com:  Sheldon Richardson, DT, Missouri

A Giants nemrég küldte el Chris Canty-t, talán legjobb játékosát DT poszton a fizetési sapka miatt. Annak ellenére, hogy a tavalyi évet PUP listán kezdte és az első 6 mérkőzést kihagyni kényszerült, Canty 6.6-os Pro Football Focus értékelést ért el, ami a 19. Legjobb volt a poszton azok között a játékosok között, akik legalább a snappek 25 százalékában a pályán voltak. A csapat 3 emberrel rendelkezik Canty helyettesítésére, de sem Kuhn (7. Körös pick, -4.1 PFF értékelés), Marvin Austin (Az legutolsó 3 idényéből kettőt teljesen kihagyott sérülések miatt.) sem Shaun Rogers nem tűnik alkalmasnak a feladatra. Richardson az egyik legatletikusabb védő a drafton és pontosan olyan fajta játékos, akit Reese szeret kiválasztani az első körben.


Ezek a jóslatok és a különböző listák még sokat fognak változni, ez csupán egy rövid áttekintés volt arról, hogy a kinti szakik mit gondolnak rólunk a free agent piac hajnalán miközben a szemek már Indianapolison vannak, ahol a hétvégén veszi kezdetét a Scouting Combine.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr315091405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása