Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2/63: Rueben Randle

2012. április 28. - Asbee

Második körös pickünk az LSU kiváló wide receivere, Rueben Randle lett. A játékost az első körbe várták, meg is hívták New Yorkba, azonban a második kör végéig várni kellett, mi pedig boldogan húztuk be a remek elkapót.

„Randle is an athlete that is a cross between A. J. Green and Julio Jones. He should have a similar impact at the next level.” A Rivals.com egyik írója jellemezte így legújabb elkapónkat. Randle 1991. május. 7-én látta meg a napvilágot a Louisiana állambeli Bastrop városában. Középiskolába szülővárosában járt, ahol a WR pozíció mellett QB-ként is bevetették Randall Mackey után. Nem is okozott csalódást, 274 átadásából 166 ért célba, ami 2442 yardot és 20 TD-t eredményezett csapata számára. Ha nem talált elkapót, akkor is megállta a helyét, amit 680 futott yardja és 12 touchdownja bizonyít. Junior és sophomore éveiben is csapata hasznára vált, előbbiben 55 elkapás, 1058 yard és 11 TD lett a statisztikája, míg másodéves korában állami bajnok lett. 433 yarddal akkor is kivette a részét a sikerből.

A high school befejezése után a legjobb elkapónak rangsorolták és összességében a második legjobb játékosnak is. Számtalan ajánlatot kapott és végül az LSU ajánlatát fogadta el. Többek között kereste az Alabama, Oklahoma, Oklahoma State és a Miami is.

Az egyetemen aztán nem produkált olyan kiváló számokat, ezt pedig a gyenge QB játékosoknak köszönheti. Randle az a játékos lehet, aki sikeresebbé válhat a profik között, mint a college-ban. Első évében igazi freshmanként kapott szerepet, 11 elkapásból 173 yardra és 2 TD-re futotta erejéből. Egy évvel később már nagyobb szerepet kapott, első meccsén a North Carolina ellen mindjárt 71 elkapott yarddal zárt. Legjobb teljesítményét az Alabama ellen nyújtotta, ekkor lépte át első ízben a 100 yardos határt, az idény végére pedig sikerült túljutnia az 500 yardon is. Természetesen junior évében szerepelt a legjobban. Statisztikáit tekintve látható, hogy néhány meccs kivételével leghosszabb elkapása rendre 30 yardnál hosszabb volt, tehát kiválóan alkalmas a big playekre. Az 1000 yardot nem sikerült elérnie junior évében sem, 917-ig jutott, cserébe van 8 TD-je is. Ami pedig nagyon fontos, hogy sérülések nélkül játszotta végig az egyetemet! 6’3” magas, mérete megfelelő, hasznunkra válhat a későbbi években. A jelenlegi rosteren talán Nicks-hez hasonlítható leginkább.

Erősségei

  • Kiváló magasság és felépítés, hosszú karokkal
  • Finom kezek, képes lehúzni a labdát a levegőből
  • Kiváló labdaérzék, magasra képes felugrani
  • Az átlagnál jobb routre runner
  • Kemény játékos, elkapás után hasznos yardokat tud hozni
  • Szívós, kemény játékos jó versenyképességgel

Gyengeségei

  • Csak átlagos mért idő
  • Nehezen tud elszakadni emberétől, vertikális irányba nem jelent nagy veszélyt
  • Nem produkált kiemelkedő számokat
  • Nem tudott meccsdöntő ember lenni
  • Jammelés ellen problémák lehetnek

Játékosunk megtalálható a twitteren is, kövessétek! Mi pedig sikeres NFL karriert kívánunk neki, természetesen Giants mezben!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr274477992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása