Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 10. Steve Weatherford

2012. június 29. - Asbee

Újonnan induló sorozatunkban a tavalyi szezon 10 legfontosabbnak tartott játékosát tekintjük át. Kezdjük csapatunk punterével, Steve Weatherforddal.

A pozíció az egyik legbiztosabbnak számított a korábbi években, hiszen Jeff Feagles "jelentéktelen" két évtizedet töltött el a csapatnál. Ugyan teljesítménye az utolsó évére némileg gyengült már, de senki sem tehetett neki ezért szemrehányást. Utódjaként Matt Dodge érkezett a 2010-es draft hetedik körös választottjaként, de nem tudott megragadni a csapatban. Leginkább a labda elejtésében jeleskedett, egy év után pedig távozni kényszerült. Helyét a korábbi Jets játékos, Steve Weatherford nyerte el.

Weatherford pedig hozta amit tud, sőt élete legjobb teljesítményét nyújtotta! Két legemlékezetesebb mérkőzése az NFC döntő és a Super Bowl volt. Előbbin remekül szelidítette meg DeOssie szinte földön surranó snapjét, Indianapolis-ban pedig számos punt landolt a Patriots end zone közelében. Ezek egyikéből jött össze a safety is, arról viszont már nem Weatherford tehetett, hogy később Brady-nek 95 yard megtétele sem jelentett problémát.

Teljesítményével azonban a korábbi mérkőzéseken sem volt probléma, végig konzisztensen teljesített. Az előző év szerencsétlensége után végre stabilitást kapott a csapatrész és az ellenfelek egy visszahordást sem tudtak touchdownra váltani! Ugyan ehhez kellett a special team többi tagja is, de Weatherford ellen eddig mindössze egy TD-t értek el punt returnből, azt is 2007-ben.

Statisztikáiról annyit, hogy 25 punt landolt az ellenfél 20 yardos vonalán belül (igaz 2010-ben 42!), de átlagát 42,6-ról 45,7 yardra emelte. Ami pedig szintén fontos, hogy a net average is 38,1-ről 39,2-re nőtt.

Összességében tehát elmondható, hogy olyan puntert talált a csapat, akire 2010 után nagy szüksége volt a franchise-nak. Véleményem szerint egy punter önmagában nem nyer meccset, azonban a sorozatos jó puntok demotiválóak lehetnek az ellenfél támadó alakulatának. Egy jó defense ellen szinte lehetetlen folyamatosan 80-90 yardokat haladni, a jó D pedig adott. A franchise tag után hosszútávú szerződést írt alá, ami további évekre a Giants-ben tarthatja és továbbra is a csúcson maradhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr34618646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása