Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 7. Michael Boley

2012. július 07. - Asbee

Az utóbbi évek gyengélkedései után a Super Bowl győzelemhez kellett a linebacker sor javulása is. Ebben nem kis szerepe volt Michael Boley-nak.

Boley 2009 óta a csapat tagja, az Atlanta Falcons-tól érkezett (nem kevés pénzért). Korábbi együttesében is jó teljesítményt nyújtott, a csúcsra azonban idén ért fel Super Bowl győzelmével. Nem lesz belőle Hall of Famer, de ennek ellenére a csapat legjobb linebackere, kiegyensúlyozottan teljesít a játék minden elemében, stabilitást ad a védelemnek. Coverage-ben sem mond csődöt és akár az ellenfél irányítóját is képes sackelni (ahogyan tette azt a Green Bay elleni playoff meccsen is).

A futójáték háttérbe szorulása mellett kevésbé keresik a csapatok a klasszikus "tackle gyár" LB-ket. A nickel formációt is egyre gyakrabban vetik be, ezzel javítva a pass defense hatékonyságát. Ezt a formációt előszeretettel alkalmazta Perry Fewell is, igaz Deon Grant távozása után átrendeződhetnek a szerepkörök, elsősorban a secondary-ben. Boley középen és szélen is szerepet kaphat. Sok dolog függ Chase Blackburntől, aki visszatérése után talán túl is teljesítette magát. Egyelőre övé az MLB poszt, mellette maradhat Boley és Kiwanuka. Nickelben már Boley játszhat Blackburn helyén és mellé állhat be Williams vagy Rivers.

A korábbi években a védelem gyakorlatilag egy defensive line-ból és egy secondary-ből állt. Persze emlékezhetünk arra a csodálatos évre is, mikor a félelmetes C.C. Brown-Aaron Rouse volt a két kezdő safety. Boley szerencsére a tackle-k számában sem marad el. Idén 93 szereléssel zárt és ha hozzávesszük, hogy két mérkőzésen nem szerepelt, akkor jól látszik, hogy meglett volna a 100 tackle is. Ezt a határt egyedül 2007-ben sikerült átlépnie, akkor 109-cel zárt. Így nincs meg a korábbi űr a védőfal és a secondary között. borzasztó volt korábban látni hogyha nem tudta megállítani a D-line az ellenfél játékosát, akkor rendszerint egy safety-nek vagy egy cornerback-nek kellett besegítenie.

Boley jól átlátja az ellenfél offense-ét, képes utasításokat adni csapattársainak. Igaz jól jött Blackburn visszatérése, néha elég nagy káosz volt a play-ek előtt. Egy utolsó nagy kérdés, hogy vajon hol fog játszani Boley? Fewell nyilatkozatai alapján marad OLB poszton. Hogy ott tud-e a legjobban teljesíteni, abban nem biztos a defensive coordinator, azonban ott van rá a legnagyobb szükség. És valóban, a teljes védelemnek nagy szüksége van Boley (jó) játékára.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr894634078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása