Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 6. Corey Webster

2012. július 11. - Asbee

A 2010-es szezon után téma volt Corey Webster magas fizetése. Sokak szerint alaposan túlfizettük a cornerbacket. Terrell Thomas kiválóan játszott, Prince Amukamara pedig érkezett a draft első körében. Aztán mindketten sérülést szenvedtek, Webster pedig élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta.

Játékosunk 2005-ben érkezett az LSU egyetemről a draft második körében. A Manning trade miatt abban az évben nem volt első körös pickünk, így Webster lett az első draftolt játékosunk. Karrierje a 2007-es szezon rájátszásában ívelt igazán felfelé, a négy meccsen két interception fűződik a nevéhez, többek között ő kapta el Brett Favre átadását az NFC döntőn.

Ezzel a teljesítménnyel ki is érdemelte a kezdő pozíciót. Ugyan a 2009-es idénye kicsit gyengébbre sikerült, de azon kívül végig korrekten teljesített. Nem az ő játéka volt a leglátványosabb, de becsülettel tette a dolgát. 2008-ban igen produktívan teljesített, a 3 interception mellett 24 alkalommal ütötte le az ellenfél irányítójának passzát. Összehasonlítva az ezt követő két évben mindkét alkalommal fele ennyiszer sikerült ez...

Fontos megemlíteni azt is, hogy egészséges tud maradni, pályafutása során mindössze néhány mérkőzéstől kellett távol maradnia. A tavalyi évet alapul véve a Giants CB-k között ez lesz idén az elsődleges prioritás. Tavaly két potenciális kezdő kidőlt, ráadásul az újonnan érkező játékosoknak is sikerült egy meccs után IR-re kerülniük. Webster viszont végig egészséges tudott maradni és remekül is teljesített. Kiválóan ment neki az elkapók jammelése. Egyértelműen ő volt a tavalyi shutdown corner, bárkit nyugodt szívvel rá lehetett állítani. Hatékonyságát jól mutatja a 6 interception, amelyek közül kettőt a Buffalo ellen hozott össze.

Az első számú cornerback idén is Corey Webster lesz, ehhez kétség sem férhet. T2 még nem kezdte meg a teljes értékű munkát, ahogy Amukamara sem.  Remélhetőleg nem súlyosodik odáig a helyzet, hogy 2012-ben is a negyedik számú CB-nek kell a kezdőben szerepelnie.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr94644355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása