Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 5. Victor Cruz

2012. július 13. - Asbee

Öveket bekötni, elérkeztünk a top 5-be. Következzen tehát Victor Cruuuuuuuuuuuz!

Kicsit talán meglepő lehet Cruz mindössze ötödik helye. Számos big play fűződik a nevéhez és UDFA playerként a semmiből robbant be. Természetesen rögtön közönségkedvenc is lett, méghozzá joggal! Rendkívül szimpatikus, szerethető játékos, aki igen mélyről kapaszkodott fel és jutott az NFL trónjára.

Ezen pozitív dolgok ellenére vajon miért nem jutott fel ezen a listán az ötödik helynél előrébb? Két részre bontanám az indoklást. Az egyik, hogy egyelőre csak egy jó év van a háta mögött. Nem tartom valószínűnek, hogy egy újabb 1500 yardos szezont produkáljon. Az új szerződés megkötése is várat egyelőre magára. Igaz ne essünk kétségbe, véleményem szerint az 1000 yard körüli  teljesítmény összejön idén is, ha egészséges tud maradni. A másik ok pedig a big play ability. Számos lehetetlen helyzetet oldott meg tavaly Cruz. Idén még jobban fognak figyelni rá, igaz tavaly már a szezon második felében is alaposan felkészültek belőle. Egy kicsivel gyengébb szezon talán jobban is jöhetne a későbbi szerződés miatt. Igen nagy összegű kontraktusokat kötöttek meg az elkapókkal az elmúlt hónapokban (Megatron, Garcon, Jackson...), így játékosunk későbbi fizetését is ehhez kell majd mérni. Ha Cruzt mezt szeretnétek venni, egy évet várjatok még...

Ugyanakkor gondoljunk csak a Frisco elleni NFC döntőre. Nemcsak a yardok, hanem az elkapások számában is hatalmasat produkált a játékos, ezzel bizonyítva azt, hogy igenis hasznos tud lenni akkor is, ha csak 10-15 yard megtételére van szükség. A média is alaposan felkarolta, ettől függetlenítenie kell majd magát. Egy-egy rosszabb mérkőzés után komoly kritikát is kaphat, ha ezeken nem tud felülkerekedni, akkor az teljesítményén is meglátszódhat. Arról viszont szó sincs, hogy lehúznám Cruzt. Sebessége, gyorsasága sokkal jobb mint amit a korábbi mért idők mutattak. Rendkívül erős lábakkal rendelkezik, ezek alapján akár running back is lehetne belőle. A pályán senkitől nem ijed meg és akár a double coverage-ot is képes megverni. Hozzáállása becsülendő, a holdout fel sem merült nála.

Sorsdöntő lesz az idei év, meglátjuk Cruz játékának valódi minőségét. Kérdés Hakeem Nicks mikorra tud játékra jelentkezni, az ő szereplése megoszthatja az ellenfél figyelmét. Valljuk be két ilyen minőségű elkapót szinte képtelenség levenni a pályáról egy teljes mérkőzésen át. Őszintén remélem, hogy nem a következő Steve Smith-hez van szerencsének és Victor Cruz Giants mezben kívánja lehúzni a következő 5-10 évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr464650526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása