Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 4. Hakeem Nicks

2012. július 18. - Asbee

Victor Cruz után következik a másik gyilkos fegyver, a North Carolina korábbi első körös játékosa, Hakeem Nicks!

Már rookie évében látszott, hogy kiváló szereztünk fogtunk Nicks személyében. Heyward-Bey két év után éledt csak fel (igaz mennyivel könnyebb dolga van játékosunknak egy állandó, elit irányítóval), Crabtree inkább korábbi holdoutjáról ismert, csak Maclin és Harvin említhető egy lapon Nicks-szel. Igaz 1000 yardos idény nekik sem jött még össze. Draftolásakor egyedül lustasága jelenthetett problémát, de eddigi profi pályafutása során ilyen problémája nem volt.

Nagy előnye Nicks-nek, hogy a pályán sokkal fizikálisabbnak és gyorsabbnak tűnik, mint amit mért adatai mutattak. Képes lefutni védőjét és a szerelési kísérletet is meghiúsítja. Kiváló kezei vannak, akár reménytelen helyzetben is képes megcsinálni az elkapást. Manning egyik kedvenc célpontja lett, kiváló az összhang közöttük.

Azt se feledjük, hogy draftolásakor nagy volt a nyomás a kiváló elkapón. Burress lábon lövése után távozott a csapattól, majd börtönbe is került. Toomer visszavonult, nagy szükség volt egy új sztárelkapóra. Nagy szerencsére Smith és Manningham is ekkor robbant be igazán, illetve Hixonra is lehetett számítani. Előbbi kettő már nem a csapat tagja, utóbbi pedig sorozatosan sérült volt. Legnagyobb erénye Nicks-nek, hogy fokozatosan jól teljesít, egyik évében sem lehetett rá panasz.

Elkapónk jelenleg lábtörése után lábadozik és kérdéses még, hogy mikor térhet vissza. Szeretne már ott lenni a training camp elején, igaz a sérülés bekövetkeztekor az orvosok azt mondták, hogy kb. szeptemberben térhet vissza. Elmondása szerint a futás már most is menne neki, de egyelőre még pihennie kell. Ha csak részben is, de be tud kapcsolódni a felkészülésbe az elejétől fogva, akkor már a szezon kezdetekor láthatjuk a Nicks-Cruz párost. Nagyon remélem, hogy így is lesz...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr514660020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása