Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 3. Justin Tuck

2012. július 21. - Asbee

Elérkeztünk a három legfontosabb játékoshoz. Következik a védelem kapitánya, Justin Tuck!

Ugyan a legutóbbi szezonban sérülés hátráltatta a kiváló defensive endet, ennek ellenére azonban voltak szép pillanatai is. Gondoljunk csak a Super Bowlon elért két sack-jére. Az egész védelmet irányítja a pályán kívül, ő az akitől elvárják társai a biztatást. Az ellenfél védőinek is megosztja figyelmét, rendszeresen két embert kell állítani rá, hogy hatástalanítani tudják.

Épp a tavalyi év során látszódott, hogy mennyit jelent Tuck jó teljesítménye. Ha nem robban be JPP, akkor rájátszás sem lett volna, nemhogy Super Bowl győzelem. Szerencsére a hajrára már teljesen fel tudott épülni és régi formáját mutatta. Korábban a tackle-k számában is kiemelkedően szerepelt, tavaly elmaradt ez is. Nagy előny tehát, hogy a kiváló pass rusher képességek mellett a futók hatástalanításából is ki tudja venni a részét Tuck.

A konkurencia a poszton igen nagy. Játékosunk mellett valószínűleg Jason Pierre Paul lesz a másik kezdő, aki tavalyi idénye után kihagyhatatlan lett. Osi Umenyiora inkább szituációs pass rusherként szerepelhet. Ez azonban semmiképp sem jelenthet problémát, a játékosokat így egyszerűbb pihentetni és a pozíciójuk is változtatható. 3rd down esetén például számos alkalommal a DT poszton szerepel valamelyik DE. A kiváló variációs lehetőségeknek köszönhetően pedig az ellenfél is még jobban összezavarható.

A jövőben továbbra is szükség lesz Tuck pályán nyújtott jó teljesítményére, illetve pályán kívüli vezetői képességére. Fontos, hogy végig egészséges tudjon maradni, ezért mindent meg is tett az idei offseasonban ennek elérésére. Egy esetleges sérülés nagyban hátráltatná a védelem teljesítményét, ami az eredményeken is minden bizonnyal meglátszódna.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr584669632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása