Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Miért nem használjuk David Wilsont?

2012. november 07. - Asbee

Az idei draft első körének 32-dik választottja David Wilson lett. A húzás sokakat meglepett, hiszen elsősorban offensive tackle vagy tight end posztra vártak játékost, mások viszont már hetekkel korábban biztosak voltak a húzásban. Hogy megérte-e a játékos, az egyelőre még a jövő kérdése, az azonban biztos, hogy nem ő lesz mindenidők legtermékenyebb újonc futója...

A korábbi Virginia Tech játékos Brandon Jacobs helyére érkezett, miután korábbi játékosunk nem akart belemenni fizetése csökkentésébe. A kezdő helyet előzetesen egyértelműen Ahmad Bradshaw-nak adták, így Wilson a depth chart második helyére pályázhatott. Vetélytársa D.J. Ware volt, aki mellett a nagyobb tapasztalat szólt. Rosteren találhattuk még a tavaly draftolt Da'Rel Scottot, valamint a három év alatt sok helyet megjárt Andre Brownt is. Ware aztán némi meglepetésre a preseason végén kiszállt a buliból, a többiek viszont továbbra is Giants játékosok maradtak. Emberünk remek előszezont produkált, ahol több szép játékot is bemutatott.

Az edzői stáb sem volt rest és már a Dallas elleni szezonnyitó első negyedében lehetőséget adott a rookie-nak. Ez nem bizonyult túl jó ötletnek, hiszen második labdaérintéséből mindjárt egy fumble-val nyitott, ami után futóként nem is kapott már több lehetőséget aznap Wilson. A Tampa Bay ellen sem töltött sok időt a pályán és Coughlinék egyértelművé tették, hogy néhány mérkőzés erejéig jegelni fogják a running backet. Ezt nyugodtan meg is tehették, hiszen a semmiből előlépett Andre Brown, aki a Buccaneers és a Panthers ellen is kiválóan szerepelt, Wilson pedig mindössze a kezdőrúgások viszsahordásával foglalkozhatott.

Első emlékezetes játékát a Cleveland ellen hozta össze, igaz akkor már szinte eldőlt a mérkőzés és az ellenfél védelme sem állt a helyzet magaslatán. Azért az érdemeit nem venném el, nem minden nap fut valaki 40 yardos TD-t az NFL-ben! 1 héttel később a 49ers ledarálása után már 7 carry-t kapott, de jobbára itt is a mérkőzés végén. A bizalmat azért meghálálta és 35 yardig jutott. Ekkor azt hihették a szurkolók, hogy végre megtaláltuk az embertömegben a többiekhez képest alacsonyt playert. A legutóbbi 3 fordulóban azonban két mérkőzésen oda sem állították a labda mögé...

Megszoktuk már, hogy újoncaink nem lesznek húzóemberek rögtön az első évükben. Ezt felfoghatjuk akár szerencsének is, hiszen az elmúlt idények során soha nem volt olyan rossz helyzetben a csapat, hogy szükség lett volna a jövő sztárjainak (?) bevetésére. Viszont ha belegondolunk, első körös választottaink az aktuális idény végére azért odaverekedték magukat a kezdőcsapat közelébe. Amukamara sérüléséből felépülve is kapott lehetőséget a bizonyításra, JPP beleillett a rotációba, Nicks pedig az utolsó néhány mérkőzésre felzárkózott Steve Smith mellé. De mi lesz vajon Wilsonnal?

Brown berobbanásával mindenki egy újabb nagy futóhármasról beszélt, de erre az edzői stáb egyelőre nem mutat hajlandóságot. Azt már láthattuk, hogy újonc játékosunk adott esetben meg tud lódulni a labdával és a csapat leggyorsabb játékosa címet is nyugodtan megkaphatja. Szereplésében mindig ott lehet egy nagy játék, ehhez azonban többet kellene a pályán lennie. Ha továbbra is csak meccsenként 3-4 lehetőséget kap, akkor az ellenfél is számítani fog arra, hogy rá lesz kihegyezve a játék.

De mi lehet a valódi oka a "mellőzésnek"? Az első fordulóban elejtett labda biztos nem. Az az ügy már régen lecsengett és Bradshaw is bemutatott azóta két fumble-t...Úgy gondolom, hogy a legfőbb probléma a támadófallal van. A passzok blokkolásában sokkal jobban szerepelt az offensive line mint futásblokkolásban. Tudna vajon javítani Wilson a játékon? Nem valószínű. Ha már az első mérkőzésen be mertük vetni, akkor 5-6 carry-t most is kapna simán. Azt se feledjük, hogy Da'Rel Scott IR-re került, így 3 RB találhato a rosteren. Egy sérülésbe sem szeretnénk belevinni újoncunkat és azt se feledjük, hogy fontos szerepe van visszahordóként. Ugyanakkor ahogy tavaly Bradshaw és Jacobs szenvedése mellett követeltem Scott kipróbálását, úgy most Wilsonból is többet szeretnék látni. A futójáték hanyatlása esetén nem teheted meg, hogy az oldalvonal mellett hagyod az első körös futódat.

Látva Doug Martin játékát azt hiszem kicsit csalódottak lehetünk, hogy nem ő jutott nekünk, de aggodalomra egyelőre még semmi ok. Ha türelmesek maradunk Wilsonnal, akkor kiváló játékos válhat belőle az NFL-ben is és néhány év múlva könnyen átveheti Bradshaw helyét a kezdőben. Ugyan nem egy all down back, de még 4-5 évig Bradshaw-val és még ennél is tovább Brownnal remek csapatot alkothat. Csak draftoljunk majd egy használható offensive tackle-t is...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr464893403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása