Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2012-es értékelő: Wide receiver és tight end

2013. január 11. - Asbee

Úgy vágtunk neki az idei esztendőnek, hogy a liga egyik legjobb támadó alakulata állt a rendelkezésünkre. A csapat egyik legerősebb része az elkapók voltak, többek között ennek is köszönhetően érte el majdnem az 5000 yardos határt Manning. Idénre azonban valami megváltozott...

Minimális változás történt, hiszen Mario Manningham távozott a helyére pedig Rueben Randle érkezett a draftról. Domenik Hixon is visszatért sérüléséből, így őt is erősítésnek vehetjük. Manningham távozása fájó pont volt, hiszen remek oldalvonal melletti elkapásával sokat tett hozzá a Super Bowl győzelemhez. Egy évvel azelőtt Steve Smith-t veszítettük el, aki vélhetően még ma is bánja ezt a döntését...

Baljós előjelekkel kezdődött az esztendő, hiszen az offseason során Hakeem Nicks lábtörést szenvedett, de a nyitányra felépült. A második héten mindjárt 199 elkapott yarddal zárt, balszerencséjére ekkora ismét megsérült, így három hetet hagyott ki. Ezt követően visszatért, de magához képest egy kiugró teljesítményt sem tudott felmutatni. Egyértelműen látszott rajta, hogy úgy drótozták össze a mérkőzésekre és nem tudott száz százalékosan teljesíteni. Ez sajnos alaposan meglátszott a csapat játékán is, hiszen idén Manning sem tudta mindig átlendíteni a csapatot a mélyponton. 2013-ban egy teljes értékű Hakeem Nicks-re lesz szükségünk!

Nicks gyengélkedésének köszönhetően egyértelműen Victor Cruz lett a csapat első számú elkapója. Idén bebizonyította, hogy tavalyi éve nem a véletlen műve volt és ismételten 1000 elkapott yard felett zárt. Személyében egyértelműen olyan játékost találtunk, aki Eli egyik legbiztosabb célpontja lehet a következő 6-8 évben. Az ellenfél secondary-je is sokkal jobban figyelt már rá, sőt számos szabálytalanságot is elkövettek ellene. Ilyen volt például a Steelers vagy a Ravens elleni mérkőzés. Igaz e két csapatról előtte is lehetett tudni, hogy védőik nem bánnak kesztyűs kézzel az ellenfelekkel...Ami Cruz nagy előnye, hogy az oldalvonal mellett és slotban is jól tud teljesíteni. Leginkább utóbbi pozícióban képes összezavarni az ellenfelet, aminek köszönhetően számos kulcsszituációban szerzett first downt a WR. A legnagyobb aggodalmat lejáró szerződése jelenti, a hírek alapján 8-10 milliót kereshet majd évente (később olvashattatok egy írást a szerződésekről). Egy biztos: a Cruz-Nicks párosnak maradnia kell.

A rangsorban Domenik Hixon következik, aki egyik kedvencemmé vált. Két súlyos sérülésből is fel tudott épülni és a csapat hasznára tudott válni. Nice job! Az ő kontraktusa is a végéhez ért, nagyon bízom benne, hogy beéri egy minimum közeli összeggel és marad a csapatnál. Egyrészt ennél többet máshol sem fog kapni, másrészt alaposan ismeri a rendszert és a sztárok mellett ő is megkapja a maga játékidejét. 5-600 yard mindig benne van, tökéletes harmadik számú WR!

Riválisként megkapta Rueben Randle-t, akit stabil első körös prospectnek neveztek a draft után. Ebben kételkednék, sokkal inkább egy 2. kör elejét vagy közepét ért. Csúszott így is és nem is volt rossz választás. Az már más kérdés, hogy jelen volt Dwayne Allen is, akit sokáig a legjobb tight endnek tartottak és csak a combine utána előzte meg Fleener. Érzésem szerint kegyetlen jó párost alkotott volna Bennett-el. No de visszatérre Randle-re a világot egyelőre nem váltotta meg, de néhány jó mérkőzése azért volt. Jövőre egyenletes teljesítmény kell már tőle és akkor egy jó játékossá válhat. Nem fog olyan számokat hozni mint Nicks vagy Cruz, de hasznos tagjává válhat a csapatnak. Azért ő is remek választás volt tavaly áprilisban!

Ezzel végéhez is értünk az elkapók listájának...Ja nem bocs, most súgtak hogy Ramses Barden és Jerrel Jernigan is pályára lépett idén. Nos, Bardennek EGY jó mérkőzése volt a négy éve alatt. A Panthers ráadásul roppant gyenge napot fogott ki, Bardent pedig az ötödik körös újonc Josh Normanre bízták rá. Magassága miatt mindenki a red zone-ban várt tőle elsősorban jó játékot, amit 0 TD-vel hálált meg. Ordas nagy bust lett, más csapatnál esetleg kaphat esélyt, aztán irány Kanada vagy a civil élet...Jerniganre már most rányomták a Sinorice Moss 2.0 bélyeget, amivel nem is járunk messze az igazságtól. A big play képesség benne lenne, a training campek során le is nyűgöz mindenkit, majd szeptemberre mindig elfelejt játszani. Még egy lehetőséget tutira kapni fog, persze csak akkor ha nem érkezik valaki UDFA és szorítja ki a csapatból.

Áttérve a tight endekre, Martellus Bennettnél talán csak Torghelle Sándor nagyobb király! Na jó viccet félretéve a Dallas-ból érkező játékos tényleg a 2012-es év legnagyobb pozitív meglepetése volt. Az offseason elején számos kritikát kapott, ő azonban a lelkét is kidolgozta szabadidejében és remek formában kezdte az évet. Megmutatta, hogy képes a labda elkapására és szinte olyan statisztikát hozott össze 1 év alatt, amit előtte 3 idény alatt produkált összesen. Blokkolásban is remekül használható, kiváló segítséget nyújtott futóinknak. Sajnos az ő kontraktusa is lejár, ami nagy kár, hiszen lehet alaposan a zsebünkbe kell nyúlni ha meg szeretnénk őt tartani. Nekem nagyon hiányozna a csapatból játékán kívül megnyerő személyisége miatt is!

Bear Pascoe továbbra is szép csöndben teszi a dolgát. Tavaly többet láttunk belőle, de továbbra sem lehet rá panasz. Ha kell fullbackként, ha kell tight endként szerepel. Munkamorálja remek, csapattársaival jól kijön, nem lövi magát lábon. Tökéletes backup. Reach volt Adrien Robinson, akit már a draft negyedik körében elhoztunk. Tanulmányai befejezése miatt kezdetben nem tudott bekapcsolódni a munkába, ez pedig ráment rookie szezonjára is. Legtöbbször csak az oldalvonal mellől figyelte az eseményeket, kíváncsi vagyok mit tud majd idén felmutatni. Egyetemi pályafutása, draft pozíciója és rendkívüli fizikai képességei miatt anno Jimmy Grahamhez hasonlítottam. Első évében elmaradt az ő bemutatkozásától, de azt hiszem mindenki tökéletesen elégedett lenne, ha csak kicsit is megközelítené Graham számait. Alaposan össze kell magát kapnia.

WR

Értékelés: C+

Potenciál: A

TE

Értékelés: B

Potenciál: B (ha Bennett marad) vagy D (ha távozik)

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr515011303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása