Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2012-es értékelő: Offensive line

2013. január 19. - Asbee

Támadó alakulatunk végéhez érkeztünk, melynek alapjával zárjuk a sort, vagyis a támadófal értékelése következik.

A csapatrész az utóbbi években számos átalakuláson esett át, ami miatt többen is az aggodalmukat fejezték ki. Először Shaun O'Hara és Rich Seubert távozott a csapattól, majd tavaly Kareem McKenzie-vel nem hosszabbított szerződést a vezetőség. A korábbi nagy ötös további két tagja, Chris Snee és David Diehl ugyan még a keret tagja, de az ő helyzetük sem betonbiztos.

Belülről kifelé haladva, a kezdő center Dave Baas, aki San Francisco-ból érkezve a kezdeti nehézségek után fokozatosan játékba lendült és a csapat egyik biztos pontjává vált. Problémája magas fizetése, amihez nem lehet már hozzányúlni. Azt se feledjük, hogy már 31 éves, így 2-3 évnél több nincs már benne játékában. Első New yorki szezonjában számos alkalommal bajlódott sérüléssel, 2012-ben azonban ezzel már nem volt problémája. Az offensive line egyik legbiztosabb tagjává nőtte ki magát. Cseréje Jim Cordle, ő a backup szerepre a későbbiekben is jó lehet.

Guard poszton nem állt túl nagy mélység az edzők rendelkezésére, de a feladatot többé-kevésbé így is sikerült megoldani. Legjobb játékosunk Chris Snee, aki Pro Bowl meghívást is kapott. Ugyan az offseasonban műtétre lesz szüksége, de állítása szerint vissza tud térni. Való igaz, nagy gáz lenne az elvesztése, hiszen hiába múlt el ő is 30, de továbbra is nagy szükség lehet rá. Ez azért is hatványozottan igaz, mivel Kevin Boothe szerződése lejárt, igényei pedig egyelőre számunkra nem ismertek. Nagyon remélem, hogy Boothe megelégszik egy 2 és 3 millió közötti összeggel, különben lehet távoznia kell...Kár lenne, mivel alaposan feljavult és "franchise backup" játékosból lett kezdő. Nemcsak guard pozícióban, de akár center poszton is bevethető, igaz a snapekkel néha akadtak problémái. Egyetlen cserénk a nem túl ismert Selvish Capers volt, aki a practice squad és az 53-as roster között ingázott...

Áttérve a fal külső oldalára, a legkényesebb helyzetben itt vagyunk. Will Beatty az egyetlen jó játékosunk, akit a továbbiakban is szívesen a kezdőben látnék. Porszem a gépezetben, hogy szerződése lejár. Az offseason egyik fő prioritása az ő megtartása lesz. A túloldalon Seam Locklear és David Diehl kezdett. Előbbi súlyos sérülést szenvedett, így vélhetően véget is ért New yorki kalandja. Diehl túl sokat keres, vagy átsrtuktúrálhatjuk szerződését, vagy ki is rakhatjuk. Nem lenne túl biztos megoldás már kezdőként...Utánuk James Brewer következik, aki eddig még nem mutatott semmit ami arra utalna, hogy megfelelő kezdő játékossá válna. Ellenben kis szerencsével az lehet, hiszen sem Brandon Mosley, sem Matt McCants nem szerepelt újoncként egy mérkőzésen sem. Vélhetően érkezik ide a draftról még egy ember.

A problémák ellenére sem szerepelt rosszul ez az offensive line, hiszen mindössze 19 sacket szenvedett el Manning. A futójáték is javult, amiben szintén szerepe van a támadófalnak is. Igaz nagy szégyen lett volna ismét a liga alján tartózkodni. Azonban nem szabad elfelejteni az sem, hogy Manningen a kevés sack ellenére sokszor nagy nyomás volt, ami hátráltatta teljesítményét. Ebben mindenképp javulás kell jövőre. Aggasztó, hogy a lejáró szerződésű Beatty-t és Boothe-t vajon itt tudjuk-e tartani. Ha igen, akkor jövőre sem lehet komolyabb probléma az egységgel (persze csak ha mindenki egészséges marad), ha pedig nem, abba nem akarok belegondolni...

Értékelés: B-

Potenciál: C-

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr975026501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása