Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2012-es értékelő: Secondary

2013. február 01. - Asbee

A linebacker sor mellett a secondary-t is számos kritika érte, hiszen több nagy játékot is benyeltük a mérkőzéseken. Most nézzük meg közelebbről is játékosaink teljesítményét.

Terrell Thomas ismételt sérülésével nagyot gyengült az egység, sőt a preseasonban Prince Amukamara is sérülést szenvedett, így Michael Coe volt az egyik kezdő cornerback az első mérkőzésen. A sérülések egyébként is ízekre szedték a csapatrészt és ehhez jött még egy-egy gyengébb teljesítmény is.

Ilyen volt például Corey Webster, aki néha csak kereste magát a pályán. 2010-es éve rosszul sikerült, majd 2011-ben egyértelműen a legjobb cornerünk volt, idén pedig...Alapos javulásra lenne szüksége és vélhetően szerződésének átalakítása (=fizetéscsökkentés) is terítékre kerül. Ha ebbe nem megy bele, akkor komolyabb áldozatok nélkül küldhető el és helyére a free agent piacról érkezhet új játékos. Elmúlt már 30, így legjobb évein túl van. Vélhetően legkésőbb 1 év múlva távozik csapatunktól.

Prince Amukamara nagy ígéretként érkezett a 2011-es drafton, az elvárásoknak pedig részben meg is felelt. Nem ő játszik a leglátványosabban, nem az ő mutatói a legjobbak, de becsülettel teszi a dolgát. A Pro Football Focus számai alapján a snapek 4,15%-ban szerzett az ellenfél first downt vagy TD-t, mikor Amu a pályán volt. Ugyanez a szám Websternél 7,49%. Így kezdjük el értékelni játékosainkat...

Jayron Hosley úgy gondolom nagyjából bevált, nickelbackként hasznos teljesítményre lehet képes. Néhányszor a szélen kellett játszania, ahol hibákat is elkövetett, de egy harmadik körös rookie-tól nem elvárható hogy tökéletesen levegye a pályáról Julio Jones-t. Egy héttel később pedig Flacco inkább Webster emberét kereste. Örülhetünk annak az elszívott spanglinak, aminek köszönhetően kicsúszott a második körből Hosley!

Nagyjából ez a három használható emberünk maradt. Justin Tryon katasztrófa, Terrence Frederick nagy kérdőjel, de nem egy future HoF az egyszer biztos. Terrell Thomas megpróbálkozik a visszatéréssel. Ha egészséges marad, egy átalakított szerződéssel a rosterre odaférhet, de korábbi játékának színvonalát valószínűleg nem tudja majd hozni. Könnyen elképzelhető a posztváltás is nála, állítólag safety-ként akarjuk kipróbálni.

Ott a legjobb játékosunk Antrel Rolle, aki azonban már kezd benne lenni a korban. Egyenletes teljesítményt nyújt és igaz anno ballhawk játékosként érkezett, de végül a tackle-k számában jeleskedett. Sebaj, a labdákat majd lehúzza Kenny Phillips gondolhattuk volna, a korábbi első körös játékos azonban sérülése miatt csak keveset volt a pályán és távozása is borítékolható.

Vajon ki lehet az utódja? Stevie Brown a legbiztosabb jelölt, akinek szerződése szintén lejár. Nagyjából 2 millió dollár körül kereshet, ennél nagyobb pénzt nem szabad neki adni! Ez második körös tendert jelent, így távozása esetén safety-t lehetne húzni a draft első két körének valamelyikében. Az idei class pedig jónak tűnik...Azért biztosabb lenne Brown maradása, hiszen igencsak jól játszott idén.

Tyler Sash ellenben a szezon elején doppingvétség miatt 4 mérkőzésig pihent, majd később megsérült, így nem tudott előrelépni a backup szerepből. Véleményem szerint a nyár folyamán a rosteren maradásért küzdhet majd. Ugyanakkor Will Hill igen jól játszott és felzárkózott kezdő játékosaink mögé. A sérülések miatt sok lehetőséget kapott és úgy gondolom ezzel élni is tudott. Szép jövő állhat előtte!

Összességében alapvetően csalódás volt a secondary idei teljesítménye. A szakértők szerint a draft első körében akár cornerbacket is húzhatunk. Ez könnyen elő is fordulhat, hiszen Webster gyengélkedik, Amukamara sokat sérült, Hosley kis termetű. Safety pozícióba is érkezhet valaki ha Phillips tényleg távozik. Vagy őt vagy Brownt mindenképp megtartjuk, egy játékos azonban akkor is elfér még itt.

Értékelés: D

Potenciál: C

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr725053756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása