Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft értékelő

2013. április 29. - Asbee

Szombat este véget ért a draft, ami után következik a választások értékelése is.

1/19: Justin Pugh, T

Az első kör leginkább a falemberekről szólt, mind támadó mind védőoldalon tömegével vitték ki a játékosokat. Jó példa erre, hogy a korábbi években egy top 15-ös guard pickre is felkaptuk a fejünket, most pedig már a top 10-ben elkelt két ilyen játékos Copper és Warmack személyében. Miután a Chargers elvitte Flukert egyből észrevették a csapatok, hogy létezik más pozíció is. A választásunk előtt mi is így gondolhattuk, hiszen nyugodtan behúzhattuk volna Björn Werner, Sharrif Floydot vagy akár Alec Ogletree-t is. Ez nem így lett, hiszen Reese-ék vélhetően előre eldöntötték, hogy falembert draftolnak.

A választás így Justin Pugh-ra esett, akit a draft előtti napokban olvashattunk különböző mockokban, de én személy szerint ezt nem tudtam túl komolyan venni. Vélhetően úgy gondolkodott a vezetőség, hogy a második körben már nem lesz elérhető az offensive tackle, így inkább bevállalták a reach-et. Nem tudjuk még, hogy Pugh melyik pozícióban fog játszani az NFL-ben, de ne lepődjünk meg, ha guard lesz. Ebben az esetben ott lett volna egy körrel később Larry Warford is. Ami a pickünk mellett szól, hogy újdonsült játékosunk balhé nélkül húzta le egyetemi pályafutását és több poszton is bevethető. Technikája kiváló, ami fontos egy falembernél. Talán a legjobban a korábbi évekbeli David Dielhez lehetne hasonlítani. OL run ide, OL run oda ez a választás egyelőre egy erős közepes.

Értékelés: C+

2/49: Johnathan Hankins, DT

Örülök, hogy nem csináltunk hülyeséget ezzel a választással, mert lehetett volna, gondolok itt Margus Huntra. Sokan LB-t vártak, amiben lehetett is volna ráció. Arthur Brown benn volt még, így sokan őt várták. Egy drafton azonban nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy kizárólag egy játékosra számítunk és csak őt várjuk, mert így nagyot csalódhat az ember. A cél egyértelmű volt, javítani a futás elleni védekezést és minél méretesebb játékost szerezni. Ha valamiben, akkor utóbbiban hiányt szenved Brown.

Ez alapján igen tetszetős a Hankins pick, hiszen a futás megállításához nagy szükség lehet egy erőteljes defensive tackle-re. Chris Canty távozott, de érkezett Cullen Jenkins és Mike Patterson is. A konkurencia adott, pláne ha ideszámoljuk az idős Shaun Rogers-t is. Hankins legfőképp első és második downnál számíthat játékra, ugyanakkor az edzői stáb elmondása szerint némi pass rush képesség is a tarsolyában van. Joseph mellé szükség volt egy olyan játékosra, aki szintén kiváló méretekkel és erővel rendelkezik. Sokan az első kör végére tippelték a játékost, így remek értékkel rendelkezik a második kör közepén.

Értékelés: B+

3/81: Damontre Moore, DE

Osi Umenyiora távozott, Justin Tuck sokat bajlódott sérüléssel, JPP kettőzött figyelmet kapott. Leginkább ezek jellemezték pass rusher állományunk előző évét. Várható volt az új ember érkezése, a harmadik körben pedig garantálni lehetett mikor ránk esett a választás. Csapatunk köztudottan DE fétissel rendelkezik és Moore-on kívül elérhető volt Sam Montgomery és Alex Okafor is. Mindhárman első körös potenciállal rendelkeznek.

Moore csúszása leginkább a felmérőkön mutatott rossz teljesítményének és a pályán kívüli magatartásának volt köszönhető. Utóbbi szempontból New York nem biztos, hogy a legideálisabb terep lesz neki a felnőtté váláshoz, az edzői stábnak lesz vele dolga bőven. Ha komolyan veszi a játékot, könnyen Umenyiora utódjává válhat. 50 hellyel korábban is jó értéket képviselt volna, így azonban egyenesen kötelező volt a Texas A&M defensive endjét választani.

Értékelés: A+

4/110: Ryan Nassib, QB

Meglepőt produkáltunk, hiszen hat hellyel előrébb léptünk. Ez a negyedik és a hatodik körös választásunkba került. Sejthettük, hogy van egy kimondott emberünk a pickre, azt azonban nem gondoltuk volna, hogy ez egy irányító lesz. Benn volt például Barrett Jones, Khaseem Greene, B.W. Webb, Shamarko Thomas...Ennek ellenére ennél a választásnál is az erőteljes BPA elvet követtük, hiszen Nassib 1. kör végi értékkel rendelkezett.

Hogy mire lehet jó a választás? Minőségi backupot adhat Manningnek. Ugyan kezdő irányítónk eddig teljes pályafutása alatt egészséges volt, de a legrosszabb esetre is fel kell készülni. Ahhoz azonban még nagyon korán van, hogy az utódját is keressük, így ezt a  lehetőséget nyugodtan el is vethetjük. Ugyan a draft előtt nem akartam csereirányítót, de megértem azt is, hogy elhoztuk Nassibet. Meccsvégi szituációknál, vagy tét nélküli mérkőzésen akár pályára is léphet és egy-egy jó teljesítménnyel lehúzhatunk más csapatot értékes draft cetlikkel.

Értékelés: B

5/152: Cooper Taylor, S

A secondary is megerősítésre került. Ugyan némi reach szaga van ennek a választásnak, de ennek ellenére könnyen beválhat, hiszen Taylor illeszkedhet Fewell rendszerébe. Kenny Phillips távozott, így szükség volt egy új safety-re. Rolle visszaléphet eredeti pozíciójába, Cooper pedig felléphet majd a linebackerek mellé.

Ezt könnyedén meg is teheti, hiszen 6'4" magassággal rendelkezik, amihez a megfelelő tömeg is párosul. Mivel safety-ről van szó, ezért a sebességgel sincs baj, ellenben egészségügyi problémái lehetnek. 2009-ben szívműtéten esett át a játékos, de a hírek szerint ez nem fogja hátráltatni további pályafutásában. Ugyan az ötödik körben már nem a kezdőcsapatba választ az ember és a fehér bőrű defensive backek irányába is vannak kétségeim, de special teamernek mindenképp jó lehet már első évében is.

Értékelés: B-

7/225: Eric Herman, G

Várható volt egy újabb ember érkezése a falba és elsősorban guard posztra, hiszen igencsak szűkös kerettel rendelkezünk itt. Gyakorlatilag Snee és Boothe mögött nincs normális játékos. Nagyjából a 6-7. kör környékére rangsorolták Hermant, így a helyén kelt el. Leginkább Mitch Petrus-hoz lehet hasonlítani, hiszen fekvenyomásban remekelt a combine-on.

Kell is, hogy már első évében csere tudjon lenni, hiszen a későbbiek folyamán akár a kezdőcsapatba is bekerülhet jelen állás szerint. Tucatjával osztogatta a pancakeket az egyetemen, így az erejével nem lesz gond. Ugyan nem a legjobb suliból érkezik, de mindenképp ígéretes játékos lehet, nem sok jobb választás lett volna nála a hetedik körben.

Értékelés: A-

7/253: Michael Cox, RB

A teljes draft utolsó előtti választásával egy running backet választottunk. Egyetemi karrierjét a Michiganen kezdte meg, majd utolsó évét a UMass-nál töltötte. Méretei alaposan rendben vannak, a futók között jól megtermett játékosnak számít. Szükségünk is lehet egy ilyen jellegű running backre. A rosterért vélhetően Ryan Torainnel vagy Da'Rel Scottal kell majd megküzdenie.

A pozíció rendben van, de annyira nem vagyok elragadtatva Cox képességeitől. Nem tartom elég erőteljesnek és gyorsnak sem. Transferelnie kellett ahhoz, hogy megmutathassa képességeit és lehetőséget kapjon az NFL-re. Jelen pillanatban a practice squadra tartom esélyesnek. Ugyanakkor az is igaz, hogy a hetedik körben már szinte bárkit lehet húzni és biztosan találtak valami olyat a megfigyelők a játékosban, ami alapján hasznos tagja lehet a csapatnak.

Értékelés: C-

Összefoglaló

Jelen pillanatban úgy érzem nincs okunk panaszra a draftot illetően. Az offensive tackle posztján fennálló needet orvosoltuk, majd sikerült három olyan játékost is megszerezni, akik akár első körösek is lehettek volna. Fájó lehet a CB és LB pozíciók mellőzése (erről majd még külön lesz szó), de minden needet képtelenség orvosolni. Igen tekintélyes névsort sikerült draftolni és az utolsó három játékos között megbújhat egy sleeper is. Én többé-kevésbé elégedett vagyok.

Értékelés: B

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr355251621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása