Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Charles James története

2013. augusztus 13. - Asbee

Csapatunk egyik új tagja, a draftolatlan játékosként érkezett Charles James kis iskolából érkezett, így neki kettőzötten kell bizonyítani ha profi karriert akar magának. Eddigi élete során nem ez volt az egyetlen küzdelme.

Charles James egy autóbaleset után ébredt fel, az arca pedig tiszta vér volt. Ekkor csak a következőt tudta ismételni: "Istenem, könyörgöm ne hagyd hogy itt haljak meg".

Az autó, amiben utazott Jacksonville-ben Floridában haladt a New Kings Roadon és nem tudták bevenni az éles kanyart. A gépjármű az útról lecsúszott és a fának ütközött. James 19 évesen freshman éve előtt állt. A játékos nem kötötte be a biztonsági övét.

A segítség 8 perc múlva érkezett, a játékos pedig eszméletlen volt, nem adott magáról jelet. Mivel nem volt bekötve, így könnyen kirepülhetett volna az ablakon is.

"A barátom azt hitte halott vagyok. Folyamatosan próbált hozzám beszélni." -mondta James.

Így nem csoda, hogy különleges érzésekkel várta a játékos a szombati Pittsburgh elleni preseason mérkőzést. Ahogy számos más játékosnak, így neki is remek alkalom lesz az előszezon, hogy letegye a névjegyét.

Úgy gondolja a történésekben Istennek van benne a keze. Mikor az autóval a fának ütközött, mikor 50 ezer dolláros kölcsöne volt az egyetem alatt, mikor senior évében megsérült és nem figyeltek fel rá a scoutok...Ugyanakkor úgy gondolja James, hogy a rossz dolgok után valami jó fog következni és élete nagy dobása még előtte van.

"Isten a legnehezebb csatákat a legszívósabb katonáknak adja. Úgy érzem egy vagyok ezek közül - nehéz engem legyőzni."

Mentorának elvesztése

Mikor biztatásra volt szüksége, Hall edzőt hívta fel. A Mandarin High School trénere volt aki megtanította a cornerbacket hogyan viselkedjen profiként. Ő támogatta abban, hogy az egyetemen is kiváló játékos legyen.

Azonban James senior idénye előtt Hall edző szívroham következtében elhunyt. Mindössze 35 éves volt.

"Ő volt az aki megmutatta milyen legyek. Sokat gondolok rá. Megtanította mit is jelent a kemény munka." -nyilatkozta a játékos edzőjéről.

James a vérszerinti édesapja nélkül nőtt fel és segítségre volt szüksége. Nem a legfényesebbek voltak tanulmányi eredményei, ami veszélybe sodorta egyetemi karrierjét. A recruiting sem zajlott egyszerűen.

Középiskolai csapatának irányítója a Charleston Southern egyetemen folytatta, így James is oda iratkozott be, mindenféle ígéret nélkül. Nagy kölcsönt vett fel, hogy az iskolába járhasson. Jay Mills edzővel is találkozott, aki azt mondta hogyha javít jegyein, akkor egy workout keretében bizonyíthatja majd képességeit. Ugyan nem egy nagy egyetemről beszélünk, de a lehetőséget megkapta James, hogy megvalósíthassa álmait.

"Rögtön jó benyomást keltett. Úgy gondolom biztosan ösztöndíjjal a kezében fejezi be az edzőtábort." -nyilatkozta anno Mills a játékosról.

Az ismeretlenségben

Mihelyt egyenesebe jöttek a dolgai, fejlődni kezdett. Egyetemének történetében ő szerezte a legtöbb interceptiont, háromszor választották All-Big South első csapatba, kétszer pedig All-American voksot is kapott.

2011-ben ő kapta el a Florida State ellen E.J. Manuel egyik átadását, amiből csapata egyetlen touchdownját szerezte. 1 évre rá az Illinois irányítóját, Reilly O'Toole-t is felavatta. Főhősünk nyugodtan játszhatott volna ezekben a nagy iskolákban is. Súlyos kézsérülést szenvedett, de teljesítménye utána sem esett vissza, minden héten az ellenfél legjobb elkapóit felügyelte.

"Istennek az ajándéka vagyok, de mindent beleadok. Ha nem dolgoznék keményen nem lennék itt."

Egy nappal a mini-camp kezdete előtt érkezett meg New Jersey-be és rögtön felhívta magára a figyelmet. A training camp első hetének végeztével a secondary edző Pete Giunta meg is említette a nevét, hogy ő lehet az egyik meglepetés az ismeretlen játékosok közül.

"Néhányan gyengének tartanak ha sírok. Ők azonban nem biztos, hogy tudják min mentem keresztül. És mindenért köszönetet kell mondanom Istennek." -fejezte be mondandóját James.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr885456938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása