Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Preseason week 3: Giants 35 Jets 24

2014. augusztus 23. - Asbee

Elérkeztünk az előszezon legizgalmasabbnak ígérkező részéhez, hiszen a harmadik héten rendszerint több lehetőséget kapnak a kezdők és ez most is így volt, egy félidőn át pályán lehettek. A gépezet többször is akadozott, azonban láthattunk javulást az előző fordulókhoz képest.

A támadójáték felemás arcot mutatott. A futásokat sikerült stabilizálni, Rashad Jennings remek átlagot produkált és volt egy 20 yard feletti játéka is. Eddig jó fogásnak ígérkezik az Oaklandből jött running back. A passzjáték sajnos nem pörgött annyira, támadófalunk képtelen volt megvédeni Manninget, aki egy-egy hibát is elkövetett, de szerencsére labdaeladás egyikből sem lett. A legfőbb probléma, hogy irányítónkat nem tudja megvédeni az offensive line. Ellenben azt továbbra is fenntartom, hogy képesség alapján ezek a játékosok egy átlagos teljesítményre képesek lennének, de valami nem klappol. Főleg blitz ellen nem találják a helyüket, ez pedig a támadások ritmusát is megtöri. Mikor jó védelmet kapott Eli, akkor az elkapóit is meg tudta találni. Ráadásul nem is bírta végig mindenki a meccset, Geoff Schwartz lábujjsérülést szenvedett. A félidő utolsó drive-ja szerencsére sikeres lett, Rueben Randle TD elkapása jót tehet a lelkeknek. Tight endjeink azonban most sem voltak a helyzet magaslatán, elkapást nem írhattak be maguknak és blokkolásban sem azt hozták amit várnánk tőlük. Ne lepődjünk meg, ha a keretszűkítések után leakasztunk valahonnan egy TE-t, de azt sem tartom kizártnak, hogy egy jövő évi hátsó körös draft pickért cserébe trade-eljünk valakiért.

Védelmünk egy fokkal jobban szerepelt. A Jets futásokat többször is megállították, remélhetőleg ezt a pozitívumot sikerül átmenteni az alapszakaszra is. A légi támadások ellen sajnos nem volt ekkora siker, de így is láthattunk egy-egy szép játékot. Dominique Rodgers-Cromartie például kétszer is megakadályozta az elkapást, az egyik esetben touchdown mentő szerelést mutatott be. Szükség is lesz a Denverből érkező játékos bravúrjaira. A legnagyobb hiányosság a screen átadásoknál mutatkozott, Chris Johnsonnak és Ivory-nak is voltak szép megmozdulásai ezeknél a játékoknál. Jacquian Williams szintén piros pontot érdemel, nagyon aktívan játszott és DRC-hez hasonlóan neki is volt egy ügyes megmozdulása az end zone-ban. Összességében a védelemmel elégedettek lehetünk, egyedül a labdaszerzéseket hiányolom. Az idei előszezonban még egy INT-t sem sikerült gyűjteni, tavaly pedig ez volt a defense egyik erőssége.

Cseréink a második félidőben jutottak szóhoz. A mérkőzés legjobb játékosa Ryan Nassib volt, aki 3 TD átadást is adott és ezzel szinte biztosan ő lesz idén a csereirányító, sőt Curtis Painter valószínűleg csomagolhat. Bár lehet meg kellene próbálni elcserélni San Francisco-ba... Andre Williams-t ugyancsak ki kell emelni, a szezon kezdetekor stabilan ő lehet a második számú futónk. Corey Washington újabb lépést tett az 53-as roster felé, megint volt egy touchdownja. Ennek ellenére ne várjuk azt, hogyha keretbe is kerül nagy hatása lesz a játékra, legjobb esetben is csak az ötödik számú elkapó lehet a depth charton. Marcus Harris viszont hátrébb zuhant, vállsérülése miatt 3-4 hetet ki kell hagynia. A védelem egyik legjobbja Damontre Moore volt, aki azt csinál az ellenfél cserejátékosaival, amit csak akar. Láthatóan élvezi is a játékot, mentalitásával sincs probléma. Az egyik legjobb defensive endünk lehet ősszel!

Összegezve a leírtakat továbbra is vannak hiányosságaink, de előrelépni is sikerült. Az első félidő végi drive tetszett, Manning továbbra is időzített bomba, ha az utolsó 2 percről van szó. A futójáték is megmutatta, hogy lehet építeni rájuk, running backjeinktől biztosan láthatunk majd szép játékokat. Védelmünk a futás ellen helytállt, de az ellenfél irányítóját nagyobb nyomás alá kell helyezni. A screen átadások ellen szintén hatékonyabban kell szerepelni és a tight endeket is sokszor őrizetlenül hagytuk. Úgy tűnik csapatunknak lesznek nagyon jó és nagyon rossz pillanatai is, remélhetőleg előzőekből lesz több. A pozitív mérlegre minden esély megvan, azonban jól kell rajtolni, különben a szezon ismét hetek alatt elúszhat. Még lesz egy preseason mérkőzésünk, amitől csak annyit várok, hogy senki se sérüljön meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr596628493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása