Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Washington Redskins

2014. szeptember 24. - Asbee

Sorra követik egymást a fontos mérkőzések, a 0-2-es kezdés után kellett a győzelem a Texans ellen, azonban ez nem sokat ér hogyha vereséget szenvedünk csoportriválisunktól, a Washington Redskins-től. Lássuk leendő ellenfelünk játékerejét!

Irányítójuk Kurk Cousins lesz, aki Robert Griffin III mögött kezdte a szezont, a korábbi 1/2-es választott azonban bokasérülést szenvedett és 6-8 hét kihagyásra kényszerül. A head coach Jay Gruden azt sem zárta ki, hogy Cousins marad a kezdő QB idén. Akárhogy is nézve nagy érvágás lenne ez, a Washington nagy értékű ajánlatot adott két éve a Rams-nek RGIII megszerzéséért. Vajon megérte?

Találunk egy nagynevű futót Alfred Morris személyében, aki már 250 yard felett jár. Azt hiszem nem kell őt bemutatni senkinek sem, eddigi két éve alatt alaposan megismerhették a szurkolók. Egyedül labdavesztéseire kell jobban figyelni, erre remélhetőleg védelmünk figyelmét is felhívják majd. Tehermentesítésére Roy Helut lehet csatasorba állítani, az utat pedig Darrel Young töri majd nekik.

Az elkapók sem szégyenkezhetnek, hiszen Pierre Garcon és DeSean Jackson sajnos remek párost alkot. Igaz azt is hozzá kell tenni, hogy utóbbi játéka egyelőre kérdéses. Leonard Hankerson biztosan nem léphet pályára, hiszen még PUP listán van. Oda kell figyelni a Cardinals-ból a fővárosba költöző Andre Roberts semlegesítésére is. DeSean Jackson kiesése nagy érvágás lenne a Redskins-nek, abban az esetben ismét dominálnia kellen cornerbackjeinknek.

Sajnos nemcsak a WR-k, hanem a tight endek is, elsősorban Niles Paul jelent potenciális veszélyt elkapásokban, aki jól használta ki Jordan Reed kiesését. És akkor még ne feledkezzünk meg Logan Paulsenről sem, aki általában csinál ellenünk egy-két fontos játékot.

A támadófal egyelőre felemás sikerrel védte meg irányítóit, Cousins és Griffin eddig összesen 6 sacket nyelt be. Ez meccsenként kettő, érdemes lesz megfigyelni vajon védőfalunk milyen játékra lesz képes ellenük. Tavalyi első mérkőzésünkön Justin Tuck brillírozott, idén a többieken van a sor. A Trent Williams-Shawn Lauvao-Kory Lichtensteiger-Chris Chester-Tyler Polumbus nem minden tagja elit, sőt igazán csak Trent Williams mondható annak. Meglepne ha nem sikerülne nyomást helyezni a QB-ra.

A 3-4-es védőfal nagy hiányzója a csapatunkban is megfordult Barry Cofield, aki bokasérülés miatt került IR-re visszatérési lehetőséggel. Helyét Chris Baker örökölte meg, aki Jason Hatcherrel és Jarvis Jenkins-szel alkothat egy hármast (Baker és Hatcher játéka kérdéses). Egy-egy sérüléssel kissé foghíjas lehet ez a defensive line.

Ennek ellenére veszélyesek a washingtoni játékosok az ellenfél irányítójára, a szélső linebacker Ryan Kerrigan már 4 sacknél jár és Brian Orakpo-t sem szabad még leírni. Kulcskérdés lesz Eli megvédése. A Texans ellen támadófalunk remekelt, meglátjuk péntek hajnalban milyen teljesítményt nyújtanak. Ne feledjük, hogy a sacket a középső linebacker Perry Riley is meg tudja csinálni, akinek társa Keenan Robinson lesz.

A napokban a secondary-ből kiesett két játékos, mégpedig DeAngelo Hall és Duke Ihenacho. Inkább előbbi hiánya lehet nagy vérveszteség a Washington számára, így az újonc Bashaud Breeland lehet David Amerson társa. Meg kell próbálni kihasználni a rookie játékos rutintalanságát, valószínűleg sok labda repül majd emberére. Esetleg Tracy Porter is lehetőséget kaphat, aki Manningék ellen mindig megrázza magát.

A safety páros sem elit, Brandon Meriweather nem biztos, hogy sok helyen kezdő lenne, Ryan Clark pedig túl van már legjobb évein. Érdekes lesz látni, hogy a passzsiettetők vajon el tudják-e homályosítani a secondary hiányosságát.

A mezőnygólok értékesítése Kai Forbath feladata, a puntokért pedig Tress Way felel. Visszahordóként Andre Roberts fog szerepelni, DeSean Jackson nem valószínű, hogy félig sérülten lehetőséget kap returnerként.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr216728613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása