Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 5: Falcons 20 Giants 30

2014. október 06. - Asbee

Küzdelmes csatában egy jól felkészített ellenfél ellen, a vártnál gyengébb első félidővel, majd a végén hengerelve sikerült nyerni. A győzelem azt jelenti, hogy 2012 után ismét pozitív mérleggel áll csapatunk és valamelyest bizakodva lehet várni az előttünk álló két csoportrangadót.

Az összecsapás jól kezdődött, egy Rueben Randle touchdownnal sikerült megszerezni a vezetést, ezt követően azonban egy Steven Jackson futás és egy Matt Bryant field goal után megfordult az állás. Bosszantó volt látni az újabb hibát a special teamtől, ezúttal Preston Parker ajándékozta oda az ellenfélnek a labdát. 10-7 után ugyan sikerült kiegyenlíteni, de egy újabb mezőnygól, majd a második félidőben egy 74 yardos Antone Smith elkapás után tetemesnek mondható előnyhöz jutott a Falcons. Ezután azonban nem volt kegyelem, védelmünk megrázta magát és az offense is tartotta velük a lépést, amelynek az eredménye egy Andre Williams futott és egy elkapott Odell Beckham Jr. TD lett. A végeredmény két Josh Brown FG után alakult ki.

Az első félidőben egy nagyon jól felkészült Atlanta Falcons állt ki. Olyan játékot nyújtottak, amelyet együttesünktől vártunk volna. Matt Ryan jól találta meg Julio Jones-t, Steven Jackson pedig meglepően hatásosan futott. Ehhez jött még a bosszantó Parker fumble, amely egy erősebb ellenfél ellen nem biztos, hogy beleférne már. Meglepő volt, hogy az első játékrészben nem sikerült nyomás alá helyezni Ryant, pedig az Atlanta támadófala a sérülések miatt szinte a B sorral állt ki. A special team azért beírhatott magának egy piros pontot, Josh Brown értékesített egy 49 yardos mezőnygólt.

Fordulásra minden megváltozott. A defense az utolsó negyedre a legjobbját hozta, a benézett Antone Smith TD-n kívül nem lehetett rájuk panasz. Végre sikerült összenyomni az offensive line-t is, aminek számos rossz passz és holding lett az eredménye. Quintin Demps-nek volt egy interceptionje, ami után mégis a Falcons-nál maradt a labda. A pick után elejtette a játékszert, amit nem tudott összekaparni és az ellenfél kapcsolt először. Igaz ha ez nem következik be, akkor Prince Amukamara szabálytalansága miatt lett volna a labda továbbra is az Atlantáé. Az offense is megérdemli a dicséretet, a gyengébb kezdés után sikerült felpörögniük. Eli Manning továbbra is magabiztosan játszik, a legnagyobb elismerés azonban ma Odell Beckham Jr.-nak jár. Újonc játékosunk első mérkőzését játszotta le, de már most megmutatta sebességét, touchdownja pedig élményszámba ment. Ennek ellenére továbbra is maradjunk a földön vele kapcsolatban, de hosszúnak mondható kihagyása után mindenképp jól mutatkozott be az NFL-ben. Larry Donnell viszont teljesen eltűnt, egy elkapást sem tudott ezúttal bemutatni.

Összességében elmondható, hogy küzdelmes csatát lehetett várni és az Atlanta Falcons igencsak megnehezítette Manningék dolgát. A sérülések ellenére is erős csapat benyomását nyújtották és több ellenfél ellen is reális győzelmi eséllyel lépnének pályára. Azt is hozzá kell tenni, hogy az egyéni hibákat még mindig nem sikerült kiszűrni és továbbra is jobban kell ügyelni játékosainknak a labdára. A mérkőzés elején nem sikerült felpörögni, ennek a TNF óta eltelt másfél hét és a túlzott kényelmesség lehet az oka. Két csoportrangadó következik, amelyeknek fokozott jelentősége lesz, hiszen ezek után a bye week következik, amely iszonyatos rohanásba torkollik majd az azt követő ellenfelek játékereje miatt. Az viszont biztos, hogy rendkívül parázs csatákat láthatunk majd az NFC Eastben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr976762667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása