Magyar New York Giants Szurkolói Blog

3/87: Davis Webb QB, California

2017. április 29. - Asbee

Azt csiripelték a madarak, hogy irányító érkezése is várható lesz az idei drafton és a pletykák igaznak bizonyultak. A második nap elején az a hír terjengett, hogy csütörtökön megpróbáltunk feltrade-elni Patrick Mahomes-ért, de aztán volt aki cáfolta ezt. Ennek azonban nincs már jelentősége, hiszen a harmadik körös választásunkkal Davis Webbet hoztuk el a nyugati partról.

1995. január. 22-én született Texas-ban Prosper városában. 3 csillagos tehetségnek tartották, egyeteméül pedig a Taxas Tech-et választotta, ahol kalandos pályafutás várt rá, 2013-ban Baker Mayfield volt a kezdő, aki inkonzisztensen szerepelt és meg is sérült, így Webb került a pályára. Egy évvel később ő sérült meg, Patrick Mahomes pedig erősen fejezte be az évet, így 2015-re ő lett az első számú QB. Közben Webb lediplomázott és a Californiára transferelt, ahol meg tudta ismételni Jared Goff remek játékát.

Erősségek

Könnyű lábú, magas atléta, akinek a felépítésén lehet még dolgozni. NFL szintű karereje van, könnyedén, természetesnek tűnő módon passzolja el a labdát. Szép a dobómozdulata, jól dobja meg a fade route-okat. Gyorsan gondolkodik, jól méri fel a readeket. Komfortosan érzi magát a zsebben, de ha kell ki is tud mozogni, elegendő mobilitása van a first down megfutásához. Igazi vezéregyéniség, néhány hét után csapatkapitány lett Berkeley-ben és a Texas Tech-nél sem bomlasztotta a légkört miután elveszítette a kezdő helyét. A futballban nőtt fel, édesapja középiskolai edző. Sok időt tölt el videózással, a legapróbb részleteket is fel akarja fedezni a játékában. A Cal történetében az ő nevéhez fűződik a legtöbb sikeres passz (382) amit egy szezonon belül abszolváltak, ráadásul beállította Goff összesített TD rekordját is (43).

Gyengeségek

Vékony testalkatú. Zavarba jön a nyomástól, ami érezhető a pontosságán. Túl sokszor dobja be a labdát jó coverage-ba. Jobban irányítania kell az elkapóit ahelyett, hogy megkínozza őket a nehéz elkapásokkal. 2014-ben két sérülése is volt. Elég sok 5 yardon belüli átadása volt. Nehezen veszi fel a szükséges testtartást akkor, ha egyszer már kizökkentették.

Combine eredmények

40 yard: 4,79 s
Súlypontemelkedés: 33 inch
Helyből távolugrás: 118 inch
3 cone drill: 6,92 s
20 yard shuttle: 4,21 s

Az értékének megfelelő helyen érkezett, igaz első kör végét is pletykáltak vele kapcsolatban, de azt túlzónak találom. Nem lesz már fiatalabb Manning és időben el kell kezdeni a helyettesének a megkeresését, mert az NFL-ben a franchise QB megszerzése az egyik legnehezebb feladat. Bőven lesz ideje Webbnek, két vagy három év padozás után megkaphatja a játéklehetőséget, addig pedig az egyik legjobb helyen tanulhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6812467373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása