Magyar New York Giants Szurkolói Blog

5/167: Avery Moss DE, Youngstown State

2017. április 29. - Asbee

Nem biztos, hogy szükség volt egy újabb defensive endre, de az ötödik körben Avery Moss érkezett, aki a Nebraskán kezdte egyetemi pályafutását, majd a Youngstown State-en fejezte be. Lássuk ki ő.

1994. szeptember. 16-án született Arizonában, Tempe városában. A középiskolában 3 csillagos tehetségnek tartották és a foci mellett kosárlabdában is kiváló volt. Egyeteméül a Nebraskát választotta. Ott a freshman szezonja egy vállsérülés után 4 meccs után véget is ért. Egy évvel később a rotációban kapott lehetőséget és 4,5 sackig jutott. A szezon után azonban nem odaillő viselkedés miatt kitiltották a campus-ról és a többszöri fellebbezése sem járt sikerrel. Ezután az egyik volt edzőjétől kapott egy újabb esélyt és a Youngstown State-en folytatta. Ott seniorként robbantott nagyot, mikor is 59 szerelésig (17,5 TFL), valamint 11 sackig jutott. All-MFVC első csapatba választották és részt vett az East-West Shrine Game-en.

Erősségek

Korrekt magasság és testalkat, ami rendkívül hosszú karokkal és kezekkel párosul, ráadásul jól is használja őket. Jól mozog a méretéhez képest, a szűk területeken is feltalálja magát. A laterális agilitása lehetővé teszi, hogy leváljon a blokkokról. Nemcsak az irányító elpusztítására, hanem a labdára is figyel, az elmúlt két esztendőben 5 fumble-t erőszakolt ki. Ugyan Derek Rivers elhomályosította a játékát, de azért csak szerzett 11 sacket.

Gyengeségek

Átlagos kezdősebesség. Kevés kreativitást mutat. Gyenge a futás ellen. Időnként nem tud leválni a blokkokról. Mindössze három összecsapáson kezdett az első osztályban, legtöbb tapasztalatát az FCS-ben gyűjtötte össze. Ahogyan már korábban leírtam nem túl nyerő a Nebraska campusáról való kitiltása.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" és 264 lb
40 yard: 4,79 s
Fekvenyomás: 14
Súlypontemelkedés: 32,5 inch
Helyből távolugrás: 114 inch
3 cone drill: 7,25 s
20 yard shuttle: 4,43 s

Az első pick amelynél kicsit szkeptikus vagyok, bár a draft ezen szakaszában már gyengébb játékosokat találunk. Az Okwara, Odighizuwa, Wynn hármas valamelyikét kell kiszorítania és ez nem biztos, hogy sikerülni fog neki, így ne lepődjünk meg ha a gyakorlócsapatban végzi. A védelemben újoncként nem nagyon fog lehetőséget kapni, a legjobb esetben is csak special teamer lehet és onnan kell majd felküzdenie magát a rotációba.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5412468095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása