Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A cornerback sor: a védelem erősségéből a csapat segglyuka?

2018. február 21. - Asbee

Szinte mindig is nagy hangsúlyt fektetett Jerry Reese a secondary és elsősorban a cornerback sor felturbózására. Több első körös választottja is volt erre a posztra (Aaron Ross, Prince Amukamara, Eli Apple), a szabadügynököket sem fizette alul (részben idevehető Antrel Rolle, valamint DRC és Janoris Jenkins) és volt, hogy a saját játékosainak adott nagy fizetést (Corey Webster, Terrell Thomas). Hol bejött a ráfordítás, hol nem, 2016-ban azonban nagyon fényesen láttuk a CB egységünket. Sajnos az ő teljesítményük is visszaesett és eljutottunk oda, hogy többen is hiányposztként tekintenek a védelem hátsó vonalára. Vajon igazuk van?

Nem kell magyarázni a gyengélkedést, csúnya képet festenek az egyéni értékelések. Jackrabbit nem mindig tudott fegyelmezett maradni, amikor pedig mentálisan is összekapta magát akkor megsérült és IR-en kötött ki. Ennek ellenére ő az egyetlen biztos pontunk és a fejemet fogtam mikor arról olvastam, hogy felmerülhet-e az elküldése. Nem tudott az a playmaker lenni Dominique Rodgers-Cromartie mint korábban volt, igaz ebbe belejátszott a szerepköre is. Eli Apple olyan szinten lezüllesztette magát, hogy a kirúgás/trade szélén áll. Nehezen tudta elviselni a családjában keletkezett problémákat, amelyektől függetlenítenie kell magát ha tényleg hosszú ideig profi szeretne maradni.

Nem kell nagy jóstehetség annak a megállapításához, hogy változások várhatóak. DRC távozása szinte biztos, 6,5 millió dollárt lehetne spórolni az elküldésével és túl nagy luxust jelentene a megtartása. Maximum egy fizetéscsökkentés esetén van esély a maradására, de egy GM váltáskor rendre ezeket a játékosokat szokták elküldeni. Apple helyzete nehézkesebb. Az ő waive-elése nem érné meg financiálisan, de egy trade elképzelhető az esetében. Jackrabbit kivágásával 7 millió dollárnyi helyet lehetne felszabadítani, de én személy szerint elképzelhetetlennek tartom az elküldését. Ugyan az ő mentalitásával sem volt minden rendben, de jól reagált a kritikákra és a végére odacsapott a lovak közé. Rosszkor jött a sérülése, de nekem bebizonyította, hogy a 2016-os játéka sem volt véletlen.

Eljutottunk oda, hogy Ross Cockrell lett a legmegbízhatóbb emberünk, akinek a szerződése lejárt. Vélhetően teszünk kísérletet a megtartására, de így is kétséges a maradása. Összegezve a helyzetet, egyedül Janoris Jenkins az akire biztosan építhetünk. Komoly mélyrepülést láthattunk és ha nem tudjuk visszahozni Cockrellt, akkor szükségünk lehet egy szabadügynökre és egy újoncra is, hiszen nemcsak az oldalvonal mellett, hanem a slotban is problémák lehetnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6513685080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása