Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Josh Allen, QB (Wyoming)

2018. március 10. - Asbee

Ha valakire azt lehet mondani, hogy rizikós prospect, akkor az Josh Allen. Az elmúlt évtized egyik legerősebb karjával rendelkezik, azonban a játéka kívánnivalót hagy maga után. Vajon felül tud kerekedni a hibáin és megmutatja az NFL-ben, hogy jogtalanok az őt ért kritikák?

1996. május. 1-jén született Kaliforniában, Firebaugh városában. A középiskolában kosárlabdában és baseballban is kipróbálta magát. Nem tartozott a népszerű játékosok közé, kevesen ismerték a nevét. Fresno State szurkolóként nőtt fel, de nem tudtak neki játékidőt garantálni, így junior college-ban kötött ki. Ott hamar kitűnt a többiek közül és le is csapott rá a Wyoming.

Az első éve kulcscsonttörés miatt hamar véget ért, de 2016-ban ő lett a kezdő és meg is hálálta a bizalmat. All-Mountain-West második csapatba választották és Josh Rosennel, valamint Sam Darnolddall említették egy lapon. Jelentkezni akart a 2017-es draftra, de az édesapja tanácsára még egy évig az egyetemen maradt.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" magas és 237 lb tömegű
40 yard: 4,75 s
Súlypontemelkedés: 33,5 inch
Helyből távolugrás: 119 inch
3 cone drill: 6,9 s
20 yard shuttle: 4,4 s

Erősségek

Ha Josh Allen, akkor egyértelmű, hogy a karerejével kell kezdeni, hiszen ebben a tekintetben az elmúlt évtized egyik legjobbja. Akár futás közben is elképesztő erejű dobásokra képes. Prototípus méretekkel rendelkezik és még mindig szedhet fel magára némi izmot. Nemcsak a levegőben, hanem a földön is hasznos yardokat tud hozni, hiszen meglepően gyors irányító, aki ugyan nem egy Cam Newton, de így sem könnyű a földre vinni. Egy profihoz hasonlító sémában játszott, a center alól is kapott snapet és a pálya teljes területét olvasnia kellett. Versenyképes jellemmel rendelkezik. Craig Bohl irányítása alatt szerepelt, aki már kinevelt egy klasszist Carson Wentz személyében. Impresszíven fejezte be az egyetemi karrierjét és a Senior Bowlon is javítani tudott a megítélésén.

Gyengeségek

A nyomás hatására képes megzavarodni, leveszi a célpontjairól a szemét és ez a pontosságán is megmutatkozott, mindössze 56%-os pontossággal passzolt. Sokkal jobb döntéseket kell hoznia, redukálnia kell a labdaeladásainak a számát. Tudnia kell hol a versenyszellemének a határa, hiszen a túlzott győzni akarás is hibákban mutatkozott meg. Ugyan „pro style szerű” offense-ben játszott, de a snap előtt nem sokszor olvasta a játékot. Közel sem a legjobb ellenfelekkel találkozott.

Sokat nyerhet vele az ő draftoló csapat, azonban a legnagyobb kockázat is nála van, hiszen gyakorlatilag ugyanakkora eséllyel sülhet fel az NFL-ben mint amekkorával beválhat. Egyértelműen neki van a legerősebb karja a profik között, de ez édeskevés. Rossz átlaggal passzolt, nehezen birkózott meg a rá nehezedő nyomással és sok volt az eladott labdája. A megfelelő csapathoz kell kerülnie és ha türelmesen bánnak vele, akkor a hibái kijavítása után jó QB válhat belőle, de nem biztos, hogy Allenre lőném el a jövőt jelentő pickemet.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8313729102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása