Magyar New York Giants Szurkolói Blog

4/108: Kyle Lauletta, QB (Richmond)

2018. április 28. - Asbee

Némi meglepetéssel indult a 3. nap, hiszen egy rendkívül tehetséges játékost sikerült megszerezni, bár nem nagyon vártunk ide irányítót. BPA-t ígért Gettleman, megkaptuk, Kyle Lauletta a 4. körös választottunk.

Focizott és lacrosse-ozott is a középiskolában és utóbbiban is szép reményei lehettek volna, de inkább a futball mellett döntött. Egy lacrosse sérülés miatt nem tudta megmutatni magát az edzőtáborokban az egyetemeknek, így csak két ajánlatot kapott az első osztályból, de ő inkább a Richmondod választotta. Ott 3 évig volt kezdő és számos egyéni elismerést begyűjtött. A Senior Bowlon is lehetőséget kapott, ahol ő lett az MVP.

Erősségek

Kiváló release. Jól vált a readek között. Remek döntéseket hoz, tudja hogy olvassa a coverage-okat. Nincs panasz a lábmunkájára, a snap pillanatától a labda eleresztéséig jól végzi a dolgát. Fel tud lépni a zsebben és nem fél az érkező nyomástól sem. A középiskolában futóként kezdte, így atletikus játékos aki meg tudja hosszabbítani a play-eket és mozgás közben is pontos marad. Elegendő a magassága és a kezének a mérete is. Kellő figyelmet fordít a részletekre és minden nap tanulni akar valami újat. Két évig volt csapatkapitány. Több családtagja is (édesapja, bátyja, nagybátyja, nagyapja) egyetemi szinten sportolt. Neki van a legtöbb passzolt yardja (10465), a legtöbb összesített (73) és az egy szezon alatt dobott TD-k száma (28) a richmondi irányítók közül

Gyengeségek

Átlagos karerősség. Képes elhibázni az oldalvonal felé szálló passzokat. A játékának a legnagyobb részében a gyors passzokkal operált. A nyomás hatására szem elől tudja téveszteni a célpontját. Vélhetően nem ő lesz a legsikeresebb a hosszú átadásokban. Mindössze egy mérkőzése volt FBS csapat ellen. 2016. novemberében ACL szakadást szenvedett.

Combine eredmények

Twitter

Instagram

Érdekes húzás, de simán elképzelhető, hogy Lauletta volt a legmagasabban értékelt játékosunk a boardon. Ő az utolsó olyan irányító idén, aki kezdő potenciállal rendelkezik és inkább ebbe az irányba indultunk el, mint egy veterán felé. Lehetett volna hozni akár egy OL embert, egy LB-t vagy egy CB-t is, de az érték rendben van és így lehetőséget kapunk arról is, hogy hogyan viseli Webb a versenyhelyzetet. A hosszú labdákkal ugyan meggyűlhet Lauletta baja, de egy Alex Smith szerű karrier kinézhet neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7613878174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása