Magyar New York Giants Szurkolói Blog

...És a cornerbackek?

2012. február 15. - Asbee

Az elkapók mellett a cornerback poszton is számos kérdőjel van. A LB sor mellett ezen a poszton történt a legtöbb sérülés, főképp Terrell Thomas sérülése volt fájó, aki ráadásul free agent is lesz. A másik nagy kérdés Aaron Ross újraszerződtetése.

Akkor lássuk… Corey Webster egyértelműen az első számú CB volt idén, jó teljesítményt is nyújtott. Feladatát rendszerint megoldotta, remekül védekezett elkapóján, számtalan alkalommal kerestek a QB-k más célpontokat, emellett pedig begyűjtött 6 INT-t is! Egyedüli problémája a magas fizetése, persze kérdés egy ilyen teljesítmény után belemenne-e egy esetleges csökkentésbe. A vezetőség vélhetően más játékosokon próbál majd meg spórolni. Webster mellett kezdőként Prince Amukamarát szeretném látni. Nagy meglepetésre a drafton lecsúszott hozzánk, pedig Peterson mellett őt tartották a tavalyi CB class másik nagy klasszisának. Sérülése meggátolta jó bemutatkozását, számos alkalommal látszott rajta, hogy további felkészülésre lett volna szüksége. Ellenben láthattunk tőle szép dolgokat is, debütáló meccsén például rögtön szerzett egy picket.

Felvetődik a kérdés, hogy mi lesz így a Thomas-Ross kettőssel. TT hosszútávú szerződését már előkészítették, sérülése azonban keresztülhúzta a számításokat. Maradni szeretne és véleményem szerint meg is tarthatjuk. Egy rövidtávú, max. két éves teljesítményfüggő szerződés már elfogadható lenne a számára, így kiderülne az is, mennyire tudja visszanyerni régi formáját. Ez esetben a következő kérdés, hogy a Webster-Amu kettős mellett hol kaphat helyet a csapatban? Rolle helyét foglalhatná el nickelben, a formációt előszeretettel alkalmazza Fewell, így a megfelelő időt is a pályán tölthetné Thomas, Rolle pedig hátrébb léphetne Phillips mellé. Ebben a felállásban látom a legtöbb potenciált.

És Aaron Ross… A szívemhez kaptam mikor megtudtam, hogy ő lesz Webster mellett az idei másik CB. Korábban a motivációval is gondja akadt, már első évében Super Bowlt nyert, az idei szezon azonban remek alkalom volt arra, hogy bebizonyítsa tehetségét. Részben sikerült neki. Láthattunk pazar megoldásokat, ugyanakkor azt is, hogy az elkapó azt csinált vele, amit akart. 4 picket szedett össze, ebből kettőt az Eagles ellen. Az elsőnél nem volt nehéz dolga, a Steve Smith kezei közül kipattanó labda éppen felé repült. A második INT már szebb volt, ellenben muszáj volt az Eagles-nek bevállalnia egy big play-t (amiben idén katasztrofálisak voltak) és a passz sem volt tökéletes, így ismét ő szerezte meg a labdát. A következőt a Seahawks ellen szerezte meg, jól olvasta le a play-t így övé lett a labda. Idei utolsó játékánál pedig Vince Youngot avatta fel a Philadelphia elleni második meccs során. Ennek ellenére úgy látom, hogy nincs égető szükség Ross megtartására. Kezdőként csak végszükség esetén vethető be, a rosteren pedig jobb játékosok is vannak nála. SB-t nyerő kezdő cornerbackként viszont megkéri majd árát is, kiegészítő és returner szereppel valószínűleg nem elégedne meg, így könnyen elviheti egy olyan csapat, akik gyengébbek ezen a poszton.

A kiegészítő játékosokról is essen néhány szó. A következő játékosok szerződése jár le: Will Blackmon, Michael Coe, Justin Tryon. Egyikük sem egy klasszis, Coe és Tryon ráadásul IR-n fejezte be, az ő újraigazolásukra nem látok sok esélyt. Blackmon-t inkább returnerként használtuk, többször nem is akarom CB-ként látni. Előbbi miatt azonban lehet, hogy kap egy újabb esélyt a jövő évi rosterre kerülésre. Derrick Martin legfeljebb a special teambe jó, Brian Witherspoon pedig szintén hamar IR-re került, ahogy személyes kedvencem, Bruce Johnson is. Érte nagy kár, UDFA-ként érkezett, azonban már rookie szezonjában megmutatta, hogy hatalmas potenciál van játékában. Egymás utáni két súlyos sérülése azonban könnyen giants-es és akár NFL pályafutásába kerülhet.

Mint látható, tele vagyunk első és második körös pickekkel, első körökben nem látok esélyt CB draftolására. Az utolsó két-három körben ellenben becsúszhat egy-egy player, ők azonban egyértelműen cserének érkezhetnek. Ekkora balszerencsénk a sérülésekkel két éven keresztül nem lehet, így ha ide vesszük a safety-ket is, rendkívül jó kis secondary állhat össze, ha mindenki a képességének megfelelően teljesít.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr344113783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása