Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 8: Giants 49 Saints 52

2015. november 01. - Asbee

Talán az év legizgalmasabb mérkőzését játszottuk, hihetetlen adok-kapokban egy utolsó másodperces mezőnygóllal maradtunk otthon a New Orleans Saints otthonában.

Mit lehet írni egy ilyen végkifejlet után? Valószínűleg jobb lett volna kirúgni a végén a puntot, vagy ha már nem rúgtuk ki, akkor jobb punt coverage-ra lett volna szükség. Ez nem jött össze, ráadásul egy facemask büntetés után még 15 yardot adtunk a Saints-nek, akik így mezőnygól távolságba kerültek és az 50 yardos kísérletet Kai Forbath értékesítette. Nem így kellett volna végződnie, csapatunk rászolgált a hosszabbításra.

Ahogyan látszik az eredményből, a támadókról szólt a meccs. Drew Brees 7, Eli Manning 6 touchdown átadást adott, előbbi 511, utóbbi 350 yardot passzolt. Future HoF játékosokhoz méltó játékot nyújtottak. A WR-ek közül Odell Beckham Jr. vitte a prímet, 130 yardjának és 3 touchdownjának alaposan örülhettek vagy bosszankodhattak a fantasy játékosok. Dwayne Harris is megmutatta, hogy elkapóként is helyt áll, ő 2 TD-ig jutott annak ellenére, hogy a mérkőzés alatt apróbb térdsérülést szenvedett és azután a visszahordásoknál nem is használtuk már. A futójáték most is felemás volt, de Rashad Jennings és Orleans Darkwa is megmutatta, hogy azért néha rájuk is lehet számítani. Utóbbi sajnos nem tudta befejezni a mérkőzést és hátsérülése miatt kiállni kényszerült.

A védelem hmm... A pass rush sajnos nem létező fogalom és ez alaposan megnehezíti a teljes defense dolgát. Drew Brees azt csinált amit akart. Az első drive-juk sikertelen volt, de azt követően csak a harmadik játékrészben volt olyan labdabirtoklása a Saints-nek amelyből nem lett touchdown. Szinte csoda, hogy tartani tudtuk velük a lépést. A harmatos teljesítmény ellenére ismét megmutatta védelmünk, hogy bármikor labdát tud szerezni. Mindkét turnover Dominique Rodgers-Cromartie nevéhez fűződik, az elsőnél nála kötött ki Brees passza, a másodiknál pedig ő okozta a fumble-t, Trumaine McBride-nál kötött ki a levegőben kacsázó labda, aki köszönte szépen és az end zone-ig nyargalt vele. Volt már szó a sérülésekről, Khiry Robinsont a kiskocsi vitte le és egyből kórházba szállították (valószínűleg lábtörést szenvedett), neki jobbulást kívánunk!

Mit lehet írni egy ilyen szívszorító vereség után? 7 ponttal vezettünk, de nem sikerült nyerni. Jobban kellett volna koncentrálni a végén, de ezzel már nem tudunk mit csinálni. A sok rossz ellenére több pozitív dolog is történt, amelyekből erőt lehet meríteni. Az egyik ilyen, hogy kétszer is 14 pontos hátrányból sikerült felállni, majd fordítani is, játékosaink tehát soha nem adják fel és szívvel játszanak (idén már volt erre példa). Az NFC East teljesen nyitott, így van még idő a javításra. Ezt jövő héten el is lehet kezdeni a Buccaneers ellen!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr228042722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása