Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: secondary

2018. június 20. - Asbee

A liga egyik legjobbja volt a 2016-os secondary, amely tavaly nem tudott megfelelni az elvárásoknak. Az egység nem erősödött, így számos kérdőjel akad, viszont potenciál is van az egységben. Vajon melyik arcukat mutatják a játékosok?

Egyértelműen Janoris Jenkins a legjobb cornerback, aki a liga legjobbjai közé tartozik akkor, ha van kedve játszani. Tavaly ez nem mindig volt így és szinte a teljes szezonban egy bokasérülés kínozta. Nagyon fogadkozik és elmondta, hogy a karrierjének a legjobb évére készül. Legyen is így. Eli Apple lesz a túloldali társa, akinek még Jackrabbitnél is rosszabb éve volt. Nem tudta túltenni magát a családi problémáin, ez pedig a játékára is hatása volt és az öltözőben sem megfelelően viselkedett. A tavaszi edzéseken csupa jót hallottunk róla, de tavaly is így volt, szóval várjuk meg az alapszakaszt és azt, hogy miként kezeli a nyomást.

A rutint William Gay fogja jelenteni, aki már elmúlt 33 éves. Elsősorban a slotban lehet hasznos, de ne lepődjünk meg ha (főleg a korából adódóan) megégetik néha. Sokkal fontosabb szerepet kaphat az öltözőben, én legfeljebb rotációs emberként tekintenék rá. Donte Deayon lehet a meglepetésember,  aki eddig inkább csak az előszezonban villogott, de ha az energikus stílusát át tudja menteni az alapszakaszra is, akkor számos snapet kaphat. Persze először ragadjon meg a keretben.

A special teamet erősítheti Teddy Williams, B.W. Webb és Curtis Riley. A roster utolsó helyeire pályázhatnak, de ha bebizonyítják, hogy hasznos ST játékosok, akkor a keret fontos tagjaivá léphetnek elő. Szükség is lenne rá, hiszen a visszahordásaink nem voltak kellőképp hatékonyak és az ellenfeleket sem tudtuk konzisztensen megállítani. Nem szabad leértékelni a special team szerepét, hiszen a játéknak három fázisa van és ugyanúgy meg lehet nyerni vagy el lehet veszíteni a mérkőzést itt is. Van egy draftolatlan játékosunk, aki szintén kiköthet a rosteren, ő pedig nem más mint Grant Haley, akinek nem jelentett volna túl nagy meglepetést a draftolása.

Rajta kívül csupa noname játékosokat találunk, akik elsősorban camp body-nak érkeztek, de sosem lehet tudni. Ennek ellenére ne lepődjünk meg, ha nem sokat fogunk látni a Kenneth Durden, Chris Lewis-Harris, Orion Stewart hármasból.

A safety-k sztárja Landon Collins, aki a liga egyik legjobb játékosa a posztján. Valóban nagyon kevés gyengesége van, még coverage-ben is sokkal jobban mint vártuk tőle. Remélhetőleg ő és OBJ is megkapja lassan a nagy szerződését.

A másik kezdő Darian Thompson vagy Andrew Adams lehet. Tavaly csalódást keltően szerepelt Thompson, aki talán óvta is magát, hiszen gyakorlatilag teljes egészében kihagyta az újonc szezonját. Ennek ellenére egy percig sem volt kérdés, hogy ő marad a kezdő, semmi lehetőséget nem kapott Adams, pedig rászolgált volna.

Michael Thomas special team ász, de ha szükség van rá, akkor a védelemben is helytállhat. Nem szabad leírni az UDFA Sean Chandlert sem, akiben lehet annyi potenciál, hogy az aktív keretbe verekedje magát, ha pedig nem lesznek túl meggyőzőek a cornerbackjeink, akkor pláne nagyobb esélye lesz rá, hiszen így több safety-t tarthatunk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2214056754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása