Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: David Edwards, Wisconsin (OT)

2019. február 28. - Asbee

Ismét egy írás Empty-től, mivel hiányposztról van szó, így felkerül ide is.

Egy újabb személyes kedvencemet szeretném bemutatni a 2019-es draft classból, ő David Edwards OT, az OL képzéséről méltán híres Wisconsin egyetem (idejárt pl. Kevin Zeitler, Travis Frederick, Ricky Wagner, Rob Havenstein és Ryan Ramczyk is) legújabb végterméke.

Edwards az Illinois állambeli Downers Grove-ból származik, édesapja az Indiana, unokatestvére és nagybátyja az Illinois színeiben footballozott. A Downers Grove North High School színeiben még veer option quarterback volt, mellette defensive endként, külső linebackerként és long snapperként is látott pályát, továbbá két évig ő volt az iskola kosárlabdacsapatának kapitánya. 3-csillagos recruitként azért választotta a Wisconsint az Iowával szemben, mert a Badgersnél tight endet akartak belőle faragni, míg a Hawkeyes-nál támadófalemberként számítottak volna az akkor 215 fontos Edwardsra (jelenleg 315 font a 6-6-os magasságához), aki mielőtt bekerült az egyetemre nem reggelizett minden nap és kondizni sem járt.

2015-ben redshirtöt kapott, a 2016-os szezon előtt képezték át támadófalembernek, 3 idény alatt összese 37 meccsen lépett pályára, ebből 31-szer volt kezdő RT. A 2018-as szezon utolsó 3 meccsét kihagyta, mert megsérült a bal válla és a karja. Jelentős szerepe van Jonathan Taylor tündöklésében: Taylor 2017-ben FBS freshman rekordnak számító 1977 yardot futott, 2018-ban 2194 futott yarddal lett az ország legjobbja és a Doak Walker Award (legjobb egyetemi futónak járó díj) győztese. Edwards 2017-ben első csapatos All-American lett az AFCA-nél, 2018-ban pedig All-Big Ten első válogatott a médiánál, 2016-18 között minden évben Academic All-Big Ten csapatba került. Pénzügy, befektetés és bankügyletek szakon szerzett diplomát. Gondolkodott rajta, hogy már a 2018-as draftra jelentkezik, de a szintén Wisconsin alumnus Joe Thomas azt mondta neki, hogy jobban fog emlékezni az utolsó Badgersös idényére, mint a rookie szezonjára, így a maradás mellett döntött.

Erősségek

Prototípus offensive tackle felépítés. Magas, hosszúak a karjai, úgy kellően vastag a teste, hogy nincs rajta sok felesleg. Nagyon atletikus. Könnyedén mozog, hamar megkezdi a munkát a második szinten is. Lenyűgöző természetes erő. Többnyire képes bull rush ellen lehorgonyozni és futásnál is kimozdítja a védőket a megfelelő pozícióból. Erőteljes kezeivel kontrollálja és nyomás alatt tartja a védőket. Hosszú kezeit jól használja a kívülről támadó pass rusherek ellen. Tipikus Wisconsin támadófalember. Jó képzést kapott, szilárd alapokkal bír Pro Style blokkolási koncepcióknál.

Gyengeségek

Csak 3 évig volt offensive tackle. Lábmunkája és térdhajlítása inkonzisztens. A kezeit sem rakja mindig következetesen jó helyre. Alkalmanként lassan reagál a snapre. A labdától távol nem mindig érezni rajta, hogy teljes tűzzel menne rá a védőre.

 

Edwards upside-ja óriási és a padlója is kényelmesen magasan van, így kifejezetten vonzó prospect az NFL-csapatok számára. Atletikussága miatt a TV-s elemzők el fogják kezdeni „a nem csak right tackle lehet belőle” mantrát (ami hülyeség, ugyanis balkezes irányítót védett 3 évig a jobboldalon, azaz nem éppen úgy, ahogy az iskolapéldákban szokás emlegetni, de vakoldali tackle volt). Edwardsban megvan a potenciál, hogy NFL-szinten is posztja legjobbjai közé emelkedjen, de fontos lesz, hogy a fejlődése mennyire lesz zökkenőmentes, ahogy ez általában lenni szokott az újoncokkal.

Írta: Papp Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7214659295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása