Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Vajon igaza van Toomernek?

2020. június 05. - Asbee

A kételyét fejezte ki Amani Toomer az elkapóinkkal kapcsolatban, a korábbi játékosunk szerint erősítést érdemelt volna ez az egység is. Téved vagy igaza van?

Látszólag akármennyire is ellenkezik Dave Gettleman ellene, a passzjáték viszi előre az offense-t és ez már a legutóbbi két Super Bowl győzelmünkkor is így volt. A Cruz-Nicks-Manningham trió a liga egyik legjobb egységét alkotta 2011-ben, míg négy évvel ezelőtt Toomer is jelen volt, bár akkor Plaxico Burress vitte a prímet. A sor folytatódott, a tehetsége alapján korszakos játékos Odell Beckham JR, akivel először szerződést hosszabbítottunk majd fél évre rá elcseréltük a Browns-ba.

OBJ „helyére” Golden Tate érkezett, aki nem az a kimondott első számú elkapó, bár azt hozzá kell tenni, hogy még mindig van benne évi 700-1000 yard és továbbra is képes a nagy játékokra. Szerencsétlen dolog volt az eltiltása és ha továbbra is egészséges tud maradni (mint a karrierje nagy részében), akkor 2020-ban is a támadóink egyik erőssége lehet.

Persze Tate nagy „hátránya”, hogy igencsak hajaz a stílusa Sterling Shepard játékára, aki két komolyabb agyrázkódást is elszenvedett az ősz folyamán. Ez rizikót jelenthet a jövőben is, még az is elképzelhető, hogy egy újabb fejsérülés után a pályafutását is le kell zárnia. Remélhetőleg ez nem így lesz, mert abszolút szerethető játékos, aki rászolgálat arra, hogy átlépje az 1000 yardos határt.

A legnagyobb potenciál egyértelműen Darius Slaytonban van, aki 5. körös létére azonnal letette a névjegyét és a legnagyobb negatívumaként emlegetett dropok sem jöttek elő. Már akkor is jól jártunk vele hogyha az újoncként bemutatott színvonalon folytatja, hiszen így is bőven túlteljesítette az elvárásaimat, de a teljesítménye alapján nem lepődnék meg, ha ő lenne Daniel Jones legveszélyesebb célpontja.

Nagyon sok fog múlni Slayton játékán, ha tovább tud fejlődni, akkor megtaláltuk az új első számú célpontunkat. Szerintem ez az ami hiányozhat még, de annyi hiányposzttal rendelkeztünk, hogy képtelenség lett volna mindegyik lyukat tapasztalt sztárjátékosokkal feltölteni. Ha pedig van egy pozíció, ahol adott egy nagy potenciállal rendelkező fiatalod, akkor elsőként megpróbálod belőle kihozni a legtöbbet. Tate és Shepard megfelelő második, illetve harmadik számú célpont, de ők nem tudják úgy felkavarni az állóvizet, mint tette azt OBJ.

Persze azt se feledjük, hogy vannak még elkapni képes játékosok a keretben. Nemcsak futni tud Saquon Barkley, akinek az elkapóként mutatott skill setjét nem sikerült még kimaxolni. Akár többször is ki lehetne őt mozgatni a backfieldről, ráadásul az eddigieknél komplexebb útvonalaknál is alkalmazható. A negyedik szezonjához ért Evan Engram, akinek aktiváltuk az ötödik évére szóló opcióját, de számos szurkoló bizalmát elveszítette, hiszen eddig rookie-ként érte el a legjobb számokat. Jól mutatkozott be Kaden Smith, aki nem kellett a Niners-nek, de nálunk azonnal beilleszkedett.

Tavaly Darius Slayton volt a legsikeresebb elkapónk 740 yarddal, ami szerénynek számít. Potenciál azonban van benne, így nem gondolom, hogy hibás döntés volt letenni a voksunkat a jelenlegi névsor mellett. Az összhang megvan köztük és Jones között, ráadásul ahogy írtam számos fontosabb megoldandó feladat várt Gettlemanékre. Gáz lenne, ha továbbra sem javulna a támadófal, a védelem pedig még mindig nem túl impresszív. Nem bánkódtam volna, ha nálunk köt ki valamelyik WR a draft második napján, de jelen pillanatban a mostani szerzeményeinkkel sem lehetünk elégedetlenek, így szerintem teljesen elfogadható, hogy ebbe az irányba indultunk el, jövőre azonban kelleni fog az erősítés. Ti hogyan látjátok a helyzetet, hoztatok volna új elkapót vagy inkább a korábbi játékosainknak szavaztatok volna bizalmat?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1615742390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása