Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 1: Steelers 26 Giants 16

2020. szeptember 15. - Asbee

Lejátszottuk az első mérkőzésünket, amely sajnos a papírformának megfelelően alakult és jó ideig tartva magunkat végül sima vereséget szenvedtünk a Pittsburgh Steelers ellen.

A két legfontosabb kérdés volt az offense-ben, hogy mennyire feledteti a hibáit Daniel Jones, illetve tudott-e javulni a támadófal. Élményszámba ment a Darius Slaytonnak kiosztott hosszú touchdown és egyértelmű, hogy szép drive-okra képes az irányítónk. Ha minden klappol, akkor kis lépésekben, de magabiztosan tudunk haladni, viszont bármikor jöhet egy WTF játék. Az első INT T.J. Watt bravúrja volt, de a másodiknál nem tudom miért volt ennyire figyelmetlen Jones. Abból a hosszú drive-ból TD kellett volna. Ugyanez igaz az első negyedes labdaszerzés utáni rövid labrabirtoklásra is, amikor csak néhány yardot kellett volna haladni, de csak egy mezőnygól lett a vége. Ez így 11 pont amit bennhagytunk, nagyjából ennyi hiányzott volna ahhoz, hogy szorossá tegyük a végét. A passzblokkolást megoldotta a támadófal, bár főleg az elején néhány alkalommal rosszul sikerült leosztani az embereket és volt amikor szabad területet kapott a Watt-Dupree kettős valamelyike, vagy az egyébként gyengén játszó Evan Engram próbálkozott a blokkolásukkal. A futásblokkolásra pedig nincsenek szavak, annyira gyenge volt. A jelen körülmények között teljesen feleslegesnek tűnik Saquon Barkley, képtelenek vagyunk kihasználni a képességeit és egy-két ilyen mérkőzés után fel fogja emelni a hangját. Felemás volt Jason Garrett munkája, mutatott szép dolgokat, de néha nem nagyon értettem mi volt a koncepció. A rövid játékokra próbált alapozni és a jövőben is valószínűleg az lesz a tendencia, hogy minél inkább elnyújtsuk a labdabirtoklásokat. Ilyen gyatra futójáték mellett ez nem fog bekövetkezni, ráadásul arra is számítanunk kell, hogy nem sok csapatnak lesz ilyen gyenge a 3rd down védelme, mint a Steelers-nek volt.

Szebb véleménnyel vagyok a védelemről, hiszen alapból nem volt elvárásom feléjük, mivel játékosanyagban a liga egyik leggyengébb állományával rendelkezünk. Jó ideig megfogták a falembereink a futásokat, aztán elővette az ellenfelünk Benny Snellt és a külső játékokat. Szemmel láthatóan a defense-ünk is elfáradt, de nem hibáztatom őket, a játékosaink kihozták magukból a közel maximumot. A belső falembereink képesek az aprításra, de az edge rushereink túl sokszor tűntek erőtlennek. Voltak fellángolások a passzsiettetésben, viszont a mérkőzés előrehaladtával az is gyengült. Az elején meg tudta lepni a vendégeket Patrick Graham, már most jobban bízom benne, mint James Bettcherben bármikor is. Ismertük a védelem hiányosságait, ebben ennyi van.

Viszonylag sima vereség ez, amely kis odafigyeléssel lehetett volna szorosabb is. Hiába osztogatta el jól a labdákat Jones, szinte mindig benne van egy interception, a futójáték hiányában pedig túl kell majd vállalnia magát. Olyan hibákat is láttunk, amelyek elkerülhetők lennének és ezekre valószínűleg ki fog térni Joe Judge. Összességében szervezettebbnek tűntünk, mint Pat Shurmur alatt, de a következő 4-6 hét fogja eldönteni, hogy jobbak lettünk-e. Amennyiben egyértelmű PO csapat lesz ez a Pittsburgh, úgy lesz esélyünk a 6-7 győzelemre idén, azonban ha egy átlagos vagy annál kicsivel jobb alakulattal meccseltünk most, akkor nehezen fogunk tudni elmozdulni a liga aljáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8816201524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása