Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 14: Eagles 48 Giants 22

2022. december 11. - Asbee

Kijelenthető, hogy elfogyott Brian Dabollék varázslata és az elmúlt másfél hónap gyenge teljesítménye remélhetőleg most érte el a mélypontját. Megalázó vereséget szenvedtünk hazai pályán az Eagles ellen, a csapatok között pedig óriási különbség volt. Nincs is nagyon mit elemezni.

Pórázon rángatta az ellenfelünk a támadóinkat, nem nagyon volt lehetőség a kibontakozásra, a rövid passzok sorozatát láttuk. Azt hiszem most már végérvényesen kijelenthető, hogy a támadófal belső részébe hozott játékosok nem váltak be és Evan Neal is csak azért maradhat a kezdőben, mert az 1. körben került kiválasztásra és a többiek rosszabbak nála. A 4. negyedben Matt Peart és Tyre Phillips is a pályára került, de egy forgóajtó vagy egy 150 kilós zsák nagyobb segítséget jelentett volna. Saquon Barkley hatékonysága is a múlté, láthatóan nem volt teljesen egészséges és valószínűleg most már sérült vállal (és nyakkal) kell befejeznie a szezont. Kicsivel több lehetőséget kapott Gary Brightwell és Matt Breida, az előbbinek volt egy first downt érő futása, de ennyi. Sajnos konzisztens passzjátékot sem sikerült kialakítani, hiszen vagy az O line nem tartotta a pass rushereket vagy az elkapók nem tudtak elszakadni. Azért Isaiah Hodgins-nak jár a dicséret, aki újra TD-t szerzett, Richie James pedig a garbage time-ok MVP-je lesz, ha így folytatja.

Szarrá futották a védelmet. Nem csoda, fizikálisan nem voltak egy szinten a játékosaink a Philadelphia támadóival, olyan volt, mint amikor általánosban ötödikben a nyolcadikosok ellen fociztunk. Dőltek a passzsiettetők és a linebackerek, a cornerbackek pedig csak szaladtak az elkapók után. Azt is tegyük hozzá, hogy zseniálisan, Super Bowl esélyeshez méltóan játszott az ellenfelünk, de azért nem sok védelemtől kapnának ekkora segítséget. Nagyon hiányzott a Leonard Williams-Adoree' Jackson-Xavier McKinney hármas, de például az is érthetetlen, hogy ismét miért Jason Pinnock játszott Dane Belton helyett. Tudtuk, hogy vékony jégen állt a védelem és több dologgal is megpróbálkozott Wink Martindale, de semmi sem vezetett eredményre.

Nagyon rosszkor jött ez a súlyos vereség, hiszen minden jel arra mutat, hogy a szezon hajrájára fogyott el a csapatunk, számos ellenfelünk pedig most talált magára. Az elmúlt hetekben felváltva követték egymást a hibák, láthattunk rossz taktikai megoldást és számos hívás sem jött be. A játékosaink is felemásan teljesítettek, illetve a sérülések szintén belejátszottak a gyengélkedésbe. Most egyszerre kaptunk meg mindent, úgy látszik a 14. játéknapon ért el a nyakunkig a szar, ami el is kezdett hullámozni. To be continued...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr218000006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása