Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 1: Vikings 28 Giants 6

2024. szeptember 08. - Asbee

A tavalyi nyitányt idézte az idei első mérkőzésünk, ahol totál reménytelennek nézett ki a csapatunk. Nagyítóval kell keresni a pozitívumokat, hiszen egyetlen másodpercig sem sikerült kontrollálni a mérkőzést.

Az impotens támadójátékban Daniel Jones és a play design is alaposan benne volt. A jelenlegi formája alapján ennyi volt Jones-nak az NFL, hiszen csak a biztonsági passzokra képes és amennyiben nem elérhető az első célpont halottá is válik a játék. Úgy tűnik, hogy ennyire kicsinálták őt a sérülések és a folyamatos védők elől való menekülés, amelyet képtelenség lesz már kijavítani. Ha így folytatja, akkor nagyon rövid időn belül a padon találja magát. Persze nemcsak őt, hanem a játékhívásokat is elő kell venni, mert a ma délután folyamán nem jött be az a döntés, hogy Brian Daboll hívja a play-eket. Érthetetlenek voltak az egymás után behívott QB futások, ráadásul az elmúlt években sikerrel alkalmazott read option jegelésre került. A támadófal sem brillírozott, de érzésem szerint támogatók lettek volna a jobban megkomponált hívásoknál. Jól észrevette a Vikings, hogy semennyire sem szabad tisztelni ezt az offense-t és a folyamatos blitz-ek totálisan szétizlálták a játékunkat. Egyedül Malik Nabers-t és Wan'Dale Robinsont lehet kiemelni, bár az utóbbi esetén azért meg kell említeni, hogy bántóan kis yardátlaggal hozza az elkapásait.

Sajnos a védelemről sem tudok sok jót írni, hiszen a játékosaink all-pro irányítót csináltak Sam Darnoldból. Nyomást csak Dexter Lawrence tudott generálni, aki egyébként minden dicséretet megérdemel. Két olyan jelenete is volt, amely egy szoros mérkőzésen akár döntő lehetne, de ilyen teljesímény mellett nincs olyan védő, aki meccsben tartaná a csapatát. Már a beharangozóban megírtam, hogy 4 emberes rush-t várhatunk, de nem bántam volna, ha agresszív stratégiát talál ki Shane Bowen. Nem tudta megnehezíteni a védőfalunk Darnold dolgát, aki simán megtalálta a zónavédekezés határait, ráadásul az emberfogásnál is becsúszott néhány hiba. A buta büntetéseket is elő kell venni és itt nem az Adoree' Jacksonra bedobott DPI-re gondolok, ami egyértelműen bírói hiba volt, hanem például Kayvon Thibodeaux 3rd &16-nál elkövetett facemask szabálytalanságára. Az ilyen hiba megengedhetetlen ezen a szinten pláne akkor, ha kis túlzással észrevehetetlen vagy négy negyeden át. Ugyan a szerencsének is volt benne szerepe, de az újoncaink közül Andru Phillips kierőszakolt egy fumble-t, Darius Muasau pedig behúzott egy felpattanó passz utáni INT-t.

A legrosszabb rémálmunk valósult meg, hiszen nem volt válasza a támadóinknak az agresszív Minnesota defense ellen, a védőink pedig csak asszisztálni tudtak Sam Darnold játékához. Ha ez folytatódik, akkor nagyon hamar döntést kell hoznia Brian Dabollnak egy esetleges irányítócserét illetően, de önmagában is szét kell néznie, hiszen az érkezése óta nem találkoztunk ilyen gyenge hívásokkal és idén átvette Mike Kafkától ezt a szerepkört. Azért is fájó ez a vereség, mert a ma találkozó csapatok ugyanakkor kezdték meg az újjáépítést és a mérkőzésünk után úgy tűnik, hogy a Vikings-nál csak kisiklás volt a tavalyi gyengébb szereplés, nálunk viszont ez a standard. Na de Saquon Barkley biztosan megnyerte volna ezt...

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8918487511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása