Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 9. Antrel Rolle

2012. július 02. - Asbee

Csapatunk egyik kezdő safety-je 2010-ben érkezett nem kevés pénzért. Teljesítménye ugyan időnként lehetett volna jobb is, de eddigi két évében nem szerepelt rosszul.

Korábban CB-ként is bevetették, ennek nagy hasznát vettük tavaly az előszeretettel alkalmazott nickel formáció miatt. Kenny Phillips maradt eredeti pozíciójában és Deon Grant is a kezdőben maradhatott. Rolle így a nickelback pozícióban szerepelt. Érkezésekor ugyan azt várhatta az ember, hogy ő lesz a ballhawk safety, de már első New yorki évében is számtalanszor a linebacker sor mellé felküldve szerepelt. Ő azonban ekkor sem esett kétségbe, a Pro Bowlon is szerepelhetett.

A linebacker sor korábbi gyengélkedései miatt szükség volt egy olyan safety-re is, aki képes megcsinálni a tackle-t. A szerelések számában sosem kellett szégyenkeznie, 2011-ben pedig egyéni rekordot döntött ennek számában, 96 alkalommal vitte földre az ellenfél játékosait. Ez a szám még egy LB neve mellett sem mutatna rosszul.

Ugyan év elején némileg szenvedett a neki szánt szerepkörben, később azonban a változtatásoknak köszönhetően jobb teljesítményre is képes volt. Ennek ellenére produkálhatna jobb számokat is az interceptionök tekintetében. Amíg viszont ilyen statisztikákat produkál a futás ellen, addig erre sem lehet panasz. Másik problémája, hogy időnként túl sokat jártatja a száját. Több hírhedt nyilatkozata is volt, például a Redskins lebecsülésével kapcsolatban (láthattuk mi lett belőle...), illetve a győzelmek sorozatos garantálásával.

A hibákat tekintve azonban Rolle mindenképp a csapat egyik legfontosabb tagja. Komoly erősítést ad a secondary-nek, szerepének igazi hasznosságát csak akkor látnánk, ha nem játszana. Coughlin is dicsérte játékosát, aki bármilyen probléma esetén készséges volt és elfogadta a tanácsokat. Ha sorozatosan úgy tud teljesíteni, ahogy azt tette például korábbi csapata, az Arizona Cardinals ellen, akkor a félelmetes defensive line mellett a secondary-ről is egyre többet beszélhetnek majd a szurkolók.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr604624231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása