Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 8. Ahmad Bradshaw

2012. július 05. - Asbee

A futójáték borzalmasra sikeredett tavaly (elsősorban a run block miatt), de ennek ellenére szükség van a jó futójátékra. David Wilson első évét kezdi, így a fő feladat továbbra is Ahmad Bradshaw-ra hárul.

Ugyan az NFL passzorientált liga lett, sorra dőlnek meg a csúcsok, de a futójátékra is nagy szükség van. Elég csak megnézni a tavalyi év statisztikáit. Mikor a futójáték működött és 100 yardnál többet haladtunk a földön, akkor általában a győzelem is összejött. Egy jó futójáték esetén jobban lehet pörgetni az órát, többet van játékban az offense, ezáltal fárad az ellenfél védelme is.

Ahmad Bradshaw egy jó running back, ezt az elmúlt években már bizonyította. 2010-ben futotta eddigi legjobb szezonját, ekkor 1000 yard felett zárt. Eddigi pályafutásának 4,6 yard/carry mutatója is egészen jónak mondható. Megjegyzésként fűzöm hozzá, hogy 2011-ben ez az érték mindössze 3,9 volt. Az is árulkodó adat, hogy tavaly mindössze 3 darab 20 yard feletti futást tudott produkálni Bradshaw, míg 2010-ben kereken tízzel többet! Ugyanakkor a labda megtartásában remek javulás volt látható, az alapszakaszban egyszer sem ejtette el a labdát futónk (mindössze egyszer a Super Bowlon)! Korábban komoly probléma volt játékában a fumble veszély. Két éve például hét alkalommal ütötték ki kezéből a labdát... Azt is meg kell említeni, hogy a red zone-ban már hatékonyabb volt a futás és a futott touchdownokat szépen termelték a futók.

A New York Giants általában a jó futójátékáról (is) ismert. Tavaly ez a trend felborult és Manning sorra nyerte a meccseket klasszis teljesítményével. Tom Coughlin konzervatív stratégiájáról volt híres, így a futással tavaly is próbálkoztunk és vélhetően ez idén is így lesz. Nem véletlen az első körös választás sem. Akár jöhetett volna Coby Fleener is és tovább erősíthettünk volna a passzjátékot, de a vezetés inkább a futójáték javítása mellett döntött.

Összességében elmondható, minden jel arra mutat, hogy a kiváló passzjáték mellett a futójáték is a régi fényében ragyogjon. Bradshaw a nyakába kapta a riválisokat David Wilson és Da'Rel Scott személyében, a rutinos futóban azonban 3-4 jó év benne van még. Komoly szerepe lehet a franchise későbbi sikereiben és egy esetleges újabb rettegett RB trió kialakulásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr274631093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása