Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 2. Jason Pierre-Paul

2012. július 23. - Asbee

A 2010-es draft első körében valószínűleg elég sok Giants szurkoló a szívéhez kapott. Telített posztra érkezett egy olyan játékos, akinek a fizikai képességei kiválóak voltak, ellenben rövid focis pályafutást tudhatott maga mögött. Ennek ellenére Jason Pierre-Paul az egész draft egyik legjobb választása lett!

Már első évében látszott rajta, hogy kiváló játékos válhat belőle. 4,5 sacket sikerült elérnie, ez backupként mindenképp figyelemre méltó. Remekül tanult Tuck és Osi mögött, nem volt szükség arra, hogy rögtön kulcsjátékos legyen. Azt viszont senki nem gondolta volna, hogy második évére ekkorát tud fejlődni! 86 szerelést és 16,5 sacket ért el a szezon során. Azt hiszem mindenki szeretne ilyen defensive endet, aki átlagban minden meccsen egyszer földre tudja vinni az ellenfél irányítóját. Egyik legjobb teljesítményét a Washington elleni második meccsen nyújtotta, mikor 16 szerelést mutatott be! Csapattársai példát vehettek volna róla...

Rendkívüli fizikai képességekkel rendelkezik, hihetetlenül gyorsul és rendkívül erős. Ezen tulajdonságok miatt a passz és a futójáték megállításában is segédkezni tud. Ráadásul nemcsak a sackek kiharcolásában jeleskedik, hanem hosszú karjaival az ellenfél irányítójának átadását is le tudja ütni. Sikerült még egy mezőnygólt is blokkolnia a Cowboys ellen, ami a győzelmet jelentette.

A fizikai tulajdonságok önmagában nem elegendőek ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az NFL-ben, kell a futballtudás is. Nos a tavalyi év alapján JPP-nél ez is megvan. Futójáték esetén a blokkolótól kiválóan tud elszakadni, mikor pedig a QB-t kell sackelni, akkor remek technikával tudja megverni emberét. Volt hogy nem az emberre ment, hanem az ellenfél játékosa kezéből próbálta kiütni a labdát. Ezt Umenyiorától láthattuk sokat, számtalan fumble-t erőszakolt így ki másik kiváló defensive endünk.

Ami pedig további bizakodásra ad okot, hogy játékosunk vélhetően nem érte még el képességei csúcsát. Sokan MVP címről és Strahan rekordjának megdöntését emlegetik vele kapcsolatban. Ezzel azonban véleményem szerint várjunk még. Fiatal játékosként Super Bowlt nyerni az egyik legjobb dolog, ami történhet, ugyanakkor túlságosan is elégedetté teheti az embert (Aaron Ross gondolom megvan még...). Ez szerintem JPP-nél nem fog megtörténni, de az elvárások magasabbak lettek vele kapcsolatban, így még keményebben kell dolgoznia, ha újabb bajnoki gyűrűt és egyéni elismeréseket szeretne nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr94671759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása