Magyar New York Giants Szurkolói Blog

10 legfontosabb játékos - 1. Eli Manning

2012. július 27. - Asbee

Végéhez ért "sorozatunk", amely a leghasznosabb játékosainkat mutatja be. Gondolom mindenki kitalálta már korábban is kit raktam az első helyre. Ő nem más, mint Eli Manning!

Az amerikai futballban a csapat legfontosabb játékosa a quarterback. Kell mellé a jó támadó fal, illetve a védelem is, amely hatástalanítja az ellenfelet, de egy jó QB nélkül a mai NFL-ben nem lehet sikereket elérni. Érdemes megnézni az elmúlt tíz év Super Bowl győztes csapatok irányítóit. Szinte kivétel nélkül mind klasszisok. Azt is érdemes megnézni, hogy azok a csapatok mit művelnek, akik már évek óta nem találnak egy klasszis irányítót. A Broncos is vajon miért cserélte el aprópénzért Tim Tebow-t és hozta el a jelenleg nagy rizikót jelentő Peyton Manninget?

Eddig akármit is csinált Eli, a kritikákat mindig megkapta. Karrierje döcögősen indult, azonban a kezdeti sikertelenségeken felülemelkedve képes volt megnyerni első Super Bowlját. Egy évvel később a futók mindent vittek, 2009-ben viszont már kellett a kiváló teljesítmény tőle és pályafutása során először 4000 passzolt yard felett zárt. Az azóta eltelt mindkét évben sikerült ezt a teljesítményt elérnie, sőt legutóbb az 5000 yard is majdnem összejött! 2010-ben ugyan sok interceiptiont dobott, de ezek nagy része az elkapók hibájára vezethető vissza. Tavaly pedig azt is megmutatta, hogy a meccsnyerő szituációkban ő a legjobb.

Legutóbbi kritikáját korábbi csapattársától, Amani Toomertől kapta, aki szerint összességében Tony Romo jobb Manningnél. Eli erre viccesen annyit reagált, hogy Toomernél pedig Ike Hilliard jobb. Persze összeveszésről szó sincs. Egy másik tavalyi eset is még mindig téma, mikor is az NFL elit irányítóival azonos szintűnek nevezte magát Manning. Elmondása szerint tudja azt a teljesítményt hozni, mint Brady. Tudta azt hozni? Igen. Az alapszakaszban és a rájátszásban is legyőzte őt. Ráadásul a Super Bowlban. Másodszor. Egyéb kérdés? Ennek ellenére már előre látomaz első elrontott meccsvégi szituációnál a negatív címeket és a kommenteket.

Néhány éve azt mondtam volna, hogy Eli Manning egy jó irányító az NFL-ben, akivel Super Bowlt lehet nyerni, de az igazi klasszisokhoz képest egy lépéssel még elmarad. Ezt a lépést 2011-ben megtette és most már a legjobb quarterbackek között kell emlegetni. Csapattársai tisztelik, vezérként tekintenek rá (emlékezzünk csak a tavalyi lockout miatt megszervezett campjére), szimpatikus személyisége van és nem a balhéiról ismert. Számos csapat összetenné a kezét, ha ilyen irányítójuk lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr354682123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása