Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Dallas Cowboys

2012. szeptember 05. - Asbee

Végre valahára megkezdődik a 2012-es NFL szezon, amit a New York Giants nyit meg a Dallas Cowboys ellen! Most riválisainkat elemezzük néhány sor erejéig.

Tony Romo a kezdő irányító, aki bárkire veszélyes tud lenni. A korábbi években ellenünk is roppant jól játszott, szerencsére akcióira volt válasz. Ha nem talál célpontot a földön is veszélyes tud lenni, igaz az évek során sebessége némileg megkopott. Ugyanakkor kell mellé egy "jó" csere is, hiszen arra is volt már példa, hogy pont ellenünk került IR-re Michael Boley akciója után. Helyettese Kyle Orton lehet, aki egy backuphoz képest jó teljesítményt nyújthat.

A futóknak sem kell szégyenkezniük dallas-i részről, DeMarco Murray remek rookie szezont futott tavaly, igaz pont ellenünk szenvedett bokaficamot. Tartóssága továbbra is kérdéses lehet. Felix Jones korábbi első körös választottként egyelőre nem futotta be azt az utat, amit egy ilyen korán kiválasztott játékosnak kell, de veszélyes játékos tud lenni ő is. Igaz a red zone-ban nem jelent nagy veszélyt, ennyi TD-t én is összegyűjtöttem volna az évek alatt. A harmadik RB Philip Tanner inkább csak az oldalvonal mellől fogja figyelni az eseményeket. FB posztra Lawrence Vickers érkezett.

Az elkapók sérülésekkel is szenvedtek az elmúlt hetekben, azonban úgy tűnik mind Miles Austin mind Dez Bryant pályára léphet majd csütörtök hajnalban. Egyébként is ők a legveszélyesebb célpontjai Romo-nak a WR-k közül, igaz Bryantnek jellembeli problémákkal is meg kellett küzdenie...Felkészülésük közel sem volt ideális, ez a megtépázott Giants secondary malmára hajthatja a vizet. Harmadik elkapóként Kevin Ogletree léphet pályára, aki eddig nem túl sokat mutatott pályafutása során. Egy-egy elkapásra jó lehet akár Dwayne Harris is, vagy az újonc Cole Beasley.

Jason Witten is sérüléssel küzdött, azonban nagy szüksége lenne rá a Dallas-nak. Az elkapásoknál ő viszi a prímet, pályára lépése esetén fokozott figyelmet érdemel. Ha ő nem lép pályára, akkor helyettese John Phillips lesz. Azonban sem Phillips, sem a másik TE James Hanna mögött nem áll nagy NFL karrier.

Az offensive line adhatja meg a támadójáték stabilitását, azonban ez a csapatrész Texas-ban sem ligaelit. Centerként Phil Costa kezd. Az NFC Eastben a Dallas a leggyengébb center poszton. Mellé több új ember is érkezett. Az egyik kezdő guard Nate Livings, ő a Bengals-t hagyta el, míg társa Mackenzy Bernadeau lehet. Tavalyról David Arkin és Derrick Dockery van rosteren. Majd meglátjuk mire mennek így együtt. Ellenben az offensive tackle-k egyértelműen jobb játékerőt képviselnek, Doug Free és Tyron Smith is remek játékos. Nehéz lesz őket kijátszani, azonban a három vagy akár négy defensive endes felállás megnehezítheti a Cowbos O-line munkáját.

A defensive line nem a legfélelmetesebb csapatrésze a Cowboys-nak, igaz 3-4-et játszanak, ahol sokszor az egyik OLB aratja le a babérokat. Kenyon Coleman és Jason Hatcher a két DE, tőlük még a mi támadófalunk sem fog megijedni. Sőt ehhez még hozzá kell tenni, hogy NT poszton Jay Ratliff nem játszhat. Így nagyban gyengül a defensive line, ugyanakkor lesz kire figyelni...

El is érkeztünk a linebacker sorhoz, mégpedig annak legjobb játékosához, DeMarcus Ware-hez. Hihetetlenül konzisztensen teljesít évek óta, szinte nem a 10, hanem a 20 sackes határt kell képességéhez mérni. A 100 sacktől mindössze 0,5 választja el, így vélhetően erre fog hajtani. Ne legyenek illúzióink sajnos meglesz neki. Anthony Spencer sem rossz játékos az évi 5-6 sack rendszerint neki is összejön. Ware mellett nagyra tartom Sean Lee-t is, aki amellett hogy egy rakat tackle-t össze tud gyűjteni a levegőben is veszélyt jelent, tavaly 4 pick-je volt. Köztük egyet ellenünk gyűjtött be, amikor bravúrosan kapta el a megpattanó labdát. Rajta kívül ne feledkezzünk meg Dan Connorról sem.

A secondary gyengeségeit megpróbálták kiküszöbölni Texas-ban és a drafton érkezett Morris Claiborne. A korábbi LSU cornerbackért ráadásul trade-eltek is a dallasiak. Szintén új ember Brandon Carr, ő a Kansas City Chiefs-ből érkezett. A Sport tv közvetítése során biztos sokat mesél majd róla Faragó Richárd:). Mike Jenkins továbbra is Cowboys játékos, irányába azonban kezd elfogyni a bizalom...Szép megmozdulásokra képes a free safety Gerald Sensabaugh is. Ugyanakkor úgy látom, hogy Manningnek és az elkapóinknak nem jelenthet gondot ez a secondary.

A rúgók közül Dan Bailey lesz a kicker, tavalyi rookie évében nem nyújtott rossz teljesítményt, igaz az első meccsünkön JPP-nek sikerült blokkolnia meccs végi field goalját ami a győzelmet is jelentette. A punter Chris Jones szintén második idényét kezdi, ő azonban tavaly mindössze két meccsen szerepelt és összesen 10 punton van túl.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr454755304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása