Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Austin Seferian-Jenkins, TE

2014. március 24. - Asbee

Xavier Su'a-Filo után ismét egy bonyolult nevű, ámde annál tehetségesebb játékos következik, itt a Washington nagyreményű tight endje, Austin Seferian-Jenkins.

1992. szeptember. 29-én született Washington államban Fox Island településén. Középiskolára a Gig Harbor High Schoolra járt, ahol 126 elkapást ért el. Részt vett a 2011-es U.S. Army All-American Bowlon. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek és a második legjobb tight endnek rangsorolta. Több nagy egyetemről is kapott ajánlatot, ő azonban a hazai egyetemét választotta.

Újoncként a foci mellett a kosárcsapatban is szerepelt. 13 mérkőzésből 10-szer kezdőként lépett pályára, ezeken pedig 538 yardot és 6 TD-t szerzett. Sophomore évében tovább javította számait és legtermékenyebb szezonját produkálta (69 elkapás, 852 yard, 7 TD). 2013. augusztusában az egyik edzésen eltörte kisujját, amit műteni is kellett. Juniorként mindössze a touchdownok számában tudott javítani, minden másban visszaesett. A Fight Hunger Bowl győzelem után úgy döntött, hogy jelentkezik a draftra. Első évében Freshman All-American első csapatba, utána pedig kétszer All-Pac 12 második csapatba választották. 2012-ben a legjobb tight endnek járó John Mackey Award döntőse, egy évvel később pedig a győztese volt.

Erősségek: széles vállak, hosszú karok, passzjátéknál nagy mismatch lehet. Méretéhez képest jó testkontroll és finom kezek. Jó kezdősebesség, kezeit megfelelően használja a line of scrimmage-ről való elszakadáshoz. Megbízható route runner. Megtalálja a lyukat a védelemben és jó célpontként szolgál az elkapónak. Méretének, szívósságának és koncentrációjának köszönhetően védővel a nyakán is képes az elkapásra. Jól méri fel a labda helyzetét, a legmagasabb és a legalacsonyabb ponton is el tudja kapni a játékszert. Jól gyorsul és korrekt végsebességgel rendelkezik. Labdával a kezében is tud haladni. 2013-ban nagyot javult blokkolóként, fokozott erőt és agresszivitást mutatva.

Gyengeségek: 2013. március. 9-én autóbalesetet szenvedett ittas vezetés miatt és 1 napot börtönben töltött, azonban ezt követően előadást tartott fiataloknak az illuminált állapotban történő vezetés veszélyességéről. Fizikailag nem annyira domináns, mint azt várnánk, sokkal inkább technikájára és fifikájára hagyatkozik. Nem elég gyors, emiatt nehezen lehet belőle mélységi célpont. A jobb pass rusherek ellen hatástalan volt, továbbra is javulnia kell blokkolóként.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" magas és 262 lb tömegű
Fekvenyomás: 20

Jó fizikai képességekkel rendelkező, blokkolni is képes tight endről van szó, aki remekül illeszkedhet a támadó egységünkbe. Nem egy Jimmy Graham típusú tight end, sokkal inkább egy biztonsági célpontot jelenthet az irányítónak. Az elmúlt években többször is sikerrel alkalmaztunk ilyen játékost az offense-ben (Bennett, Ballard). Nem várhatunk tőle olyan játékokat mint például Ebrontól, de érkezése évekre megoldhatná a tight end problémákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr485876147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása