Magyar New York Giants Szurkolói Blog

And the New York Giants select...

2014. május 08. - Asbee

Draft day! Végre eljött a nagy nap, amire a szezon befejezése óta vár mindenki. Ezen alkalomból ismét gondoltam egy nagyot és megpróbálom megtippelni azt, hogy melyik hét játékost lesz csapatunk tagja a hétvége folyamán.

1/12: Zack Martin, OT, Notre Dame

Korábban kifejtettem már a véleményem vele kapcsolatban, de ezt most meg kell tennem még egyszer. Az elmúlt napokban szinte mindegyik Giants közeli beat writer Martint jövendölte csapatunkhoz, így a realitások táján maradva most én is ezt teszem. 50 mérkőzésen kezdett a Notre Dame-en, a Fighting Irish bal oldali tackle-je volt és a csapat kapitányává is választották. Ez alapján nem csoda tehát, hogy az egyik legbiztosabb húzásnak tartják az összes játékos közül. Kérdés milyen poszton fog játszani, guardként is lehet jövője. A Senior Bowlon kipróbálták ebben a pozícióban is és nem vallott szégyent, ő bírt egyedül Aaron Donald erejével és sebességével.

Valamennyire Justin Pugh-hoz hasonlítják, de nem vagyok benne biztos, hogy még egy ilyen játékosra van szükség a támadófalban. Tackle-ként a jobb oldalon bizonyíthat Martin, ahol Pugh játszik, a bal oldalon pedig megérdemel Beatty még egy lehetőséget. Játszhat eggyel beljebb is, de guardot 12-ik választásként egy ilyen class-ban? Nálam elég töketlen húzás lenne, de szoktassuk magunkat az érzéshez, így én is ezért Martint írtam.

2/43: Austin Seferian-Jenkins, TE, Washington

Kell egy tight end, ezzel szerintem mindenki egyetért. ASJ illeszkedne ebbe a Giants offense-be, a scoutok főként Marcedes Lewis-hoz és Martellus Bennetthez hasonlítják. Méretei megfelelőek a tight end poszthoz (6'6" és 266 lb), elkapóként és blokkolóként is alkalmazni lehet, igaz a játék mindkét elemében fejlődésre van még szüksége. Ugyan volt egy ittas vezetése, de utána belátta hibáját és próbálta azt jóvátenni. Nem egy Jimmy Graham, nem fog 60-70 yardos elkapásokat bemutatni, de megbízható célpontot jelenthet az elkapónak a közeli és középtávoli átadásoknál.

Csapatunk kerete szinte kicserélődött az elmúlt két hónapban és több olyan klasszis játékos is érkezett, akire előzetesen nem számítottunk volna, Egyedül a tight end pozíció volt kissé mostoha. Azt gondolom, hogy Reese-ék is belátják, szükség van egy nagy reménységű TE-re, a draft második köre pedig remek alkalmat is szolgáltat erre.

3/74: Dominique Easley, DT, Florida

Nagyon nagyon kockázatos választás, ami akár jól is elsülhet. Először a bal, 2013 szeptemberében pedig a jobb térdében szenvedett ACL szakadást. Mint minden ilyen játékosnál, így nála is komoly kérdéseket vet fel tartóssága. Azt gondolom ez draft pozícióján is látszani fog, így elérhető lesz a harmadik körben is, ekkor pedig remek értéket képvisel majd még sérült térdekkel is. Donaldhoz hasonló felépítésű, 6'2" magas és 288 lb tömegű. Robbanékony, gyors játékos, aki leginkább egy agresszív sémába illik. Csapatunkban 3-tech DT és DE is lehetne.

Jerry Reese kedveli a nagy értékű, csúszó játékosokat, az idei évben pedig Easley lenne a kiszemelt. Linval Joseph-et valahogy pótolni kell, Johnathan Hankins mellé (igaz tőle sem tudjuk még mire számíthatunk) szükség van egy nála kisebb testalkatú, mozgékonyabb játékosra. Easley draftolásában benne van a kockázat, de sokat is lehetne nyerni vele.

4/113: Craig Loston, S, LSU

Korábban draftoltunk már egy LSU safety-t, mégpedig Chad Jones-t, aki ugyan nagy reményekkel érkezett, de autóbalesete miatt előbb fejeződött be profi pályafutása minthogy elkezdődött volna. Loston szeret ütközni és tud is, mutat némi hasonlóságot Eric Reiddel, igaz annyira nem atletikus mint korábbi csapattársa. A turnoverek gyártásához is ért valamennyire, utolsó két évében 6 interceptiont szorgoskodott össze.

Antrel Rolle és Stevie Brown inkább ball hawk szerepkörben remekelnek, melléjük pedig nem árt egy hentes. Will Hill jövőjéről még nem tudunk semmit, de akár egy éves eltiltást is kaphat, ami profi pályafutását is jelentheti. Az első körökben rizikó lenne így safety-t hozni, a hátsó körökben pedig kis eséllyel lehet csak jó játékost találni, a 4. kör az arany középutat jelentené.

5/152: Devin Street, WR, Pittsburgh

Sok jó elkapó van idén, így akár a hátsó körökben is jó játékost lehet majd leakasztani. 6'3" magas, egy ilyen alkatú WR pedig jól jön a keretünkbe. Ugyan némi sebességre még szüksége lenne, de szívós játékos, aki mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbb yardot hozza ki a játékból.

Nem lehet minden posztot tökéletesen megerősíteni és azt gondolom van olyan erős az elkapóállomány, hogy ne válasszunk az első körökben ide játékost. Cruz, Randle, Manningham és Jernigan mögött lenne ideje Streetnek a beilleszkedésre, első évében valószínűleg nem is nagyon kerülne pályára. Az esélye meglenne, hogy jó elkapóvá váljon, a többi rajta múlna.

*5/174: Russell Bodine, C, North Carolina

A UNC egyeteméről több reményteljes falember jött a draftra az elmúlt években és Russell Bodine is ilyen. Már redshirted junior éve után jelentkezett a játékosbörzére, késznek érzi magát már az NFL-re. Jó kezdősebességgel és erővel rendelkezik, centerként és guardként is bevethető.

J.D. Walton és Dallas Reynolds a két center a keretben, de jó eséllyel csak előbbi marad szeptemberre is a csapatban. Walton az elmúlt két évben sokat bajlódott sérüléssel, kérdés tehát mennyi ideig tud egészséges maradni. Egy helyettesre mindenképp szükség lesz és ugyan Bodine nem egy top center az idei class-ból, de a jövőben akár pályára is kerülhet.

6/187: Terrence Fede, DE, Marist

Hogy kicsoda? Minden évben elhangzik ez a kérdés (legalább) egyszer a draftunk során, így muszáj követnem a hagyományokat. A másodosztályból érkezik, erős és gyors játékos, aki jó számokat produkált, 41 mérkőzés alatt 30,5 sacket szerzett. Statisztikáival nincs gond, ahogy felmérős számaival sem (4,7 másodperc 40 yardon), így megérdemel egy esélyt a draft végén.

A defensive endekkel is úgy vagyok mint az elkapókkal, nem feltétlenül érzem szükségesnek ezekre a posztokra a korai húzást. Utánanéztem, főhősünk ráadásul Giants szurkoló, így valószínűleg még jobban beleadna mindent, hogy megmutassa igazi tudását. A draft ezen szakaszában elfér már a kísérletezés.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr596133562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása