Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Cornerbackjeink helyzete

2015. június 01. - Asbee

Tavaly csapatunk egyik legerősebb része volt a CB sor, amely aztán a sérülések miatt atomjaira hullott. Ugyan Walter Thurmond távozott, de így is maradtak nagy nevek. Lássuk hát kik lehetnek a húzóembereink.

A két kezdőnk Prince Amukamara és Dominique Rodgers-Cromartie lesz. Talán DRC a legtehetségesebb a keretben, de egy éve szinte a teljes szezon során kisebb sérüléssel bajlódott, Amukamara pedig már idény közben kidőlt. A legnagyobb kérdés tehát a tartósság lehet velük kapcsolatban. Viszont ha mindketten egészségesek maradnak, akkor a liga egyik legjobb párosát alkotatják.

A slot pozíció még kérdéses, de a legesélyesebb Trumaine McBride a posztra. Ő is IR-en kötött ki 2014-ben, de mikor pályára került akkor meggyőző volt. A másik jelölt Mike Harris lehet, aki cserének érkezett szezon közben, de jó benyomást keltett. Egy másik opció lehet Bennett Jackson szereptetése, aki egy CB/S szerepkörben szerepelhet. Az újonnan érkező Josh Gordy-ra szintén hasonló feladat várhat, neki mindkét poszton van már tapasztalata. Meg kell említeni Jayron Hosley nevét is aki jól kezdett a ligában, de teljesítménye fokozatosan esett vissza és már az is meglepetés lesz ha csapatba kerül.

Harris-hez hasonlóan Chykie Brown is 2014-ben jött, de tőle egyátalán nem voltam elájulva. Coverage-ra gyakorlatilag alkalmatlan, ami nagy hátrány egy cornerback esetében. Chandler Fenner viszont nem volt rossz, bár azért Dez Bryantre őt sem lehet ráállítani.

A helyzet nem sokat változott tavalyhoz képest, egy valamin fog múlni a sikeresség, mégpedig játékosaink tartósságán. Ha csúcsformába vannak, akkor DRC és Amukamara a liga egyik legjobb párosát alkotja, McBride pedig amikor pályán volt nem okozott csalódást. Ők lehetnek a húzónevek, de sleeperként érdemes megemlíteni Mike Harris-t is, aki otthonra találhat New Yorkban.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr567495714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása