Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 10: Patriots 27 Giants 26

2015. november 16. - Asbee

Balszerencsés mérkőzést játszottunk tegnap, amelyen a futballisten alaposan "megbüntetett" minket a Patriots elleni Super Bowl győzelmeink után. Lássuk a részleteket.

Csapatunk nem adta könnyen a bőrét, alaposan megnehezítette a New England dolgát és a mérkőzés végén inkább együttesünknek lett volna esélye a győzelem megszerzésére. A franchise-ok fej-fej mellett haladtak, senki sem tudott elhúzni ellenfelétől. Leginkább ezért is fájó ez a vereség, pláne, hogy idén ez már nem az első alkalom volt, hogy rosszul jöttünk ki a végjátékból, ez pedig a mérlegünkből is látszik. Az 5-5-ös állás könnyedén lehetne 9-1 is, persze ez a legkedvezőbb végkimenetel, de egy 7-3-as mérlegnél sem mondhatnánk azt, hogy igazságtalanul bánt velünk a sors.

A futójáték döcögött, de Manning ismét kiválóan szerepelt, 300 yard felett passzolt és egy INT-t sem dobott. Rögtön egy szép játékkal indított, nagyon kellett az elején a 87 yardos Beckham TD, ami elkapónk eddigi leghosszabb játéka volt profi pályafutása során. Kár érte, hogy a WR inkább csak szenvedett a touchdown után. Nem úgy mint Dwayne Harris, aki az offense-ben élete egyik legproduktívabb estéjét produkálta és egyre jobban oldja meg a slot receiver szerepét. A támadófal megadja a passzjátéknak a kellő védelmet, pedig Will Beatty nem játszhat idén és Justin Pugh sem volt ott a Patriots ellen, ráadásul a második félidőben Weston Richburg is kidőlt...

A védelem megtette amit meg lehet, ennél jobban nemigen lehet védekezni a New England ellen. Trumaine McBride szerzett egy interceptiont, két fumble-t is kierőszakoltunk és háromszor sackeltük Brady-t. Egy negyedik is összejött volna, amit ráadásul JPP követett el, de egy nem létező szabálytalanság miatt visszafújtak a zebrák. Úgy néz ki a hátrelévő meccsekre a középső linebackerünk is megvan, egyelőre Jasper Brinkley mozgott a legmeggyőzőbben ezen a poszton.

Az események főleg az utolsó percekre forrósodtak fel. 2:06-tal a vége előtt volt egy Beckham elkapás (?) az end zone-ban, amit a játékvezetők elsőre TD-nek ítéltek, majd a lassítások megtekintése után visszavonták az ítéletet.

Káosz... Láttunk már ilyenért touchdownt, persze azt is meg lehet indokolni, hogy nem adták meg a TD-t, de Beckhamnek mindkét lába lenn volt és ekkor a labdát is birtokolta, így ez alapján 6 pont lett volna a helyes ítélet. Ugyanakkor azt is nyomatékosítani szeretném, hogy nem ezen az egy játékon múlott a győzelem. Sajnos a támadásból csak mezőnygólt sikerült szerezni, ami két pontos előnyhöz juttatta csapatunkat. Az igazi dráma ezután jött, hiszen Landon Collins könnyedén interceptiont szerezhetett volna, de csúnyán érkezett a földre és a játékszert sem tudta magánál tartani. A Pats sajnos tovább tudott haladni és Stephen Gostkowski egy 50 yard feletti kicentizett mezőnygóllal szerezte meg csapata számára a győzelmet.

Fájó a vereség, hiszen megszoktuk, hogyjól jövünk ki ezekből a szituációkból. Ugyanakkor megfordítva a helyzetet, végig lépést tudtunk tartani a liga egyik legjobb csapatával, akiknek majdnem elvettük a veretlenségüket is. Ha a New Englanddel ilyen szoros mérkőzést tudtunk játszani és csak a balszerencsének köszönhetően nem lett meg a győzelem, akkor melyik lenne az a csapat, akik ellen tutira esélytelenül lépnénk pályára? Jól fog jönni a bye week, amely után felfrissülve neki lehet vágni a hajrának és ha így játszunk, akkor a rájátszás is összejöhet, mivel még mindig az NFC East élén állunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr818084162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása