Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan is néz ki a támadófalunk?

2016. február 13. - Asbee

Az elmúlt évek legégetőbb problémája a támadófal újjáalakítása volt, amely generációváltáson ment át. Régi játékosaink visszavonultak, az utánpótlás pedig későn érkezett és az offensive line nem tudta kellőképp támogatni a futásokat és Manninget sem tudta megvédeni. Ugyan a javulás folyamatosan látható, de a munkának még mindig nincs vége, hiszen Will Beatty és Geoff Schwartz elküldése új játékosok megszerzéséhez vezethet.

A törekvés megvolt, Beatty és Schwartz is komoly pénzösszegért állapodott meg csapatunkkal, de sorozatos sérüléseik miatt ritkán tudtak csak pályára lépni és az időt ők sem tudják megállapítani. Voltak szép pillanataik, de ez két elhibázott lépés volt. A drafton is komoly pickeket áldoztunk falemberekre. Kezdésként némi meglepetésre Justin Pugh érkezett az első, majd Weston Richburg a második, végül pedig Ereck Flowers szintén az első körben. És ezek azok a döntések amelyek komolyan meghatározhatják a jövőt.

Pugh helyét sikerült megtalálni guard poszton, jobban szerepelt mint a fal szélén. Richburg újoncként guardként kezdett, de 2015-ben a liga egyik legjobb centerévé vált, csak nem volt rajta elég hype... Flowers-ről még nem tudunk végső ítéletet hozni, felemás éven van túl. Sokat szenvedett és szinte a teljes szezont bokasérüléssel játszotta végig, de újoncként rögtön a vakoldalon kezdeni nem kis feladat és megvan benne minden ahhoz, hogy kiváló játékos legyen belőle profi szinten is. A fal bal oldalához tehát nem fogunk nyúlni, azonban a jobb oldalát továbbra is toldozni kell.

Először házon belül érdemes körülnézni. Bobby Hart nevét mindenképp meg kell említeni. A tavalyi draft hetedik körében érkezett egyértelmű projekt játékosként, de neki is bizonyítania kellett újonc évében. Igaz nem rögtön az 1. héten hanem csak később állt be, de nem vallott szégyent. Azt mi nem tudhatjuk hogyan teljesített az edzéseken, de könnyen elképzelhető, hogy ő is a kezdőcsapatban kaphat majd helyet. Guardot és tackle-t is tud játszani, az NFL-ben inkább előbbiben lehet jövője. Most valószínűleg mindenki a szívéhez kap majd, de John Jerry-re sem lehetett panasz. 2014 nem az ő éve volt, de hosszabbítottunk vele és valamelyest tudott élni az eséllyel. Persze inkább csak a rotációba való, maximum vészmegoldásként szeretném a kezdőben látni, de ne feledjük, hogy az elmúlt négy szezonban mindegyik összecsapáson a pályán volt és 64-ből 56-szor kezdett is.

Erősítés tehát érkezni fog, ne lepődjünk meg ha a szabadügynökök közül megkörnyékeznénk egy-egy top tackle-t, de úgy érzem a draft középső köreinek valamelyikéből is érkezni fog egy OL játékos. Persze a top prioritás inkább a védelem megerősítése lesz, de meglátásom szerint egy azonnal bevethető jobb oldali tackle sokat dobna az egységen és ez esetben akár a Hart/Jerry kettőssel is be lehetne vállalni az RG posztot.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr618380766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása