Magyar New York Giants Szurkolói Blog

5/149: Paul Perkins RB, UCLA

2016. május 01. - Asbee

Az ötödik körben az offense volt terítéken és egy szép reményű futót sikerült szerezni Paul Perkins személyében.

1994. november. 16-án született Arizonában, Mesa városában. Középiskolába a Chandler High Schoolba járt, ahol összebarátkozott Brett Hundley-val, akivel később egyetemen is csapattársak voltak. Végzősként all-state első csapatba választották miután 1297 yardot és 20 TD-t futott. Ezen kívül az atlétika csapat legjobbjának is megszavazták. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták és 2011. december. 4-én döntött a UCLA mellett.

Ott az első évet redshirt miatt kihagyta, majd 2013-ban kezdő futó lett Jordon James sérülése után. 573 yardig és 6 TD-ig jutott. A következő szezonja volt a legjobb, hiszen 1575 yarddal valamint 9 touchdownnal zárt, ezzel pedig a Pac-12 konferencia legtermékenyebb futója lett. A UCLA történetében csak Johnathan Franklin futott nála több yardot egy szezon alatt (2012-ben 1734-t). Junior évére sem esett vissza, 1343 yard és 14 TD volt a termése. All-Pac-12 második csapatba választották és az Alamo Bowl legjobb támadója volt.

Erősségek

Jól illeszkedett a Bruins spread rendszerébe. Ravaszul játszik, bármikor meg tudja lepni a védőket egy-egy laterális irányváltással, de a sebessége is megfelelő. Kiváló egyensúlyérzékkel rendelkezik, le tudja rázni magáról a szerelni igyekvő ellenfelet. Gyorsan eléri a végsebességét. Türelmes RB, aki megvárja, hogy a lyukak megnyíljanak előtte és utat találjon magának. Hajlandóságot mutat arra, hogy megvédje az irányítóját és felvegye a blitzeket. Elkapóként is helytáll, jó szem-kéz koordinációval rendelkezik.

Gyengeségek

Ugyan a tömege hivatalosan 210 lb, de ennél kevesebbnek tűnik a pályán, túl karcsú testalkatú. Ugyan besegít a blokkolásba is, de méretei miatt ezzel problémái lehetnek az NFL-ben. Kicsivel több erőre lenne szüksége.

Combine eredmények

Méretek: 5'10" és 208 lb
40 yard: 4,54 s
Fekvenyomás: 19
Súlypontemelkedés: 32 inch
Helyből távolugrás: 124 inch

Kimagasló értéket képvisel az ötödik körben, nem lehet panasz a megszerzésére. Ugyan nem kevés running back van a rosteren, de Rashad Jennings már benne van a korban, Andre Williams pedig egyelőre nagy csalódásnak tűnik. Perkins-nek megvan a képessége ahhoz, hogy letegye a névjegyét az NFL-ben is. Nagy erőssége lehet, hogy jól lát a pályán és bármikor képes lehet valami váratlanra, viszont kis termete miatt kérdés mennyire fogja bírni a terhelést.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr508677966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása