Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2/55: Dalvin Tomlinson DT, Alabama

2017. április 29. - Asbee

Johnathan Hankins távozott, így szükségessé vált egy defensive tackle megszerzése. Pechünkre az idei class nem éppen ennek a posztnak a mélységéről ismert, egy játékost sem vittek ki az első körben. Csapatunk általában a 2. napra hagyja ennek a kérdésnek a megoldását, az előbb említett Hankins, valamint Linval Joseph és Marvin Austin is ebben a körben kelt el. Lássuk kiről is van szó.

1994. február 28-án született McDonough városában, Georgiában. A Henry County High School tanulója volt, ahol nemcsak futballban, hanem birkózásban és gurulós fociban  is jeleskedett. Az utolsónak köszönhetően a bal térdében 2012 tavaszán ACL szakadást szenvedett, ami miatt az első egyetemi szezonját kihagyta. 4 csillagos tehetségnek rangsorolták és több nagy college hívta, ő pedig az Alabamát választotta. Az iskolapadban is helytállt, könnyen mehetett volna a Harvardra is, jövő hónapban a második diplomáját fogja megszerezni.

Tuscaloosában kezdetben nem alakult jól a sora, hiszen redshirt freshmanként a jobb térdében szakadt el az elülső keresztszalagja. 2014-ben egészségesen tért vissza és csereként 22 tackle-t, valamint 2 sacket szorgoskodott össze. Egy évvel később A'Shawn Robinson, Jarrad Reed és Jonathan Allen voltak a Crimson Tide védőfalának a sztárjai, de csereként így is 34 szerelést szerzett. Tavaly eljött az ő ideje, amit 62 tackle-vel (5,5 TFL) és 3 sackkel hálált meg.

Erősségek

Nagy testű DT aki a súlyához képest jól mozog. Jól lép el oldalra és változtat irányt. Hosszú karjai és erős felsőteste van, nagy ütést képes bevinni. A double team ellen sincs elveszve. Jó kézhasználat. Fegyelmezetten játszik, azt a gapet támadja amelyet előírtak neki. High motor, képes kergetni a labdás játékost is. Képzett defensive tackle, több technikát is jól használ. Tudja mi a dolga, valószínűleg könnyű dolguk lesz vele az edzőknek. Édesanyja 2011-ben elhunyt, így érte is játszik. Okos játékos, már idő előtt, 2015-ben lediplomázott.

Gyengeségek

Limitált pass rush képesség. Nincs meg a kezdősebessége ahhoz, hogy szétzilálja a lyukakat, inkább az időzítésre fókuszál. Kiszámíthatóan játszik és ritkán lepi meg a falembereket. Néha túl önzetlen. Csak egy évig volt kezdő. Mindkét térdében volt már ACL szakadása.

Combine eredmények

Méretek: 6'2" magas és 310 lb
40 yard: 5,19 s
Súlypontemelkedés: 27 inch
Helyből távolugrás: 110 inch
3 cone drill: 7,68 s
20 yard shuttle: 4,59 s

Az első két kör inkább a hiányposztok befoltozására lett felhasználva, ez sem egy igazán BPA pick, de ez nem is biztos, hogy baj. Kedveljük a nagyobb testalkatú falembereket, Tomlinsonnak pedig megvan rá az esélye, hogy Hankins utódja legyen. Az első évben a rotációban kell maradandót alkotnia, de nem lepődnék meg ha a szezon előrehaladtával folyamatosan venné el a snapeket Jay Bromley elől. Aggasztó, hogy korábban volt két szalagszakadása is, de ezekből felépült és 2013 óta egészséges. Érték alapján megfelelő a választás, remélhetőleg folytatja Joseph és Hankins után a sort és nem Austin pályáját járja be.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2712466759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása