Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Film room: Landon Collins sackjei

2017. május 23. - Asbee

Nem férhet hozzá kétség, hogy 2016-ban Landon Collins volt a legjobb safety az NFL-ben, ráadásul az év védője címért is versenyben volt. Nincs ebben semmi meglepő, hiszen a szerelések, a labdaszerzések és a sackek számában is kimagaslót nyújtott. Most az utóbbi kerül terítékre, lássuk Steve Spagnuolo hogyan használta ki játékosa ezen képességeit.

A 125 szerelés és az 5 interception mellett 4 alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóit, ezzel pedig házon belül a harmadik lett Olivier Vernon és Jason Pierre-Paul mögött (persze ez némi kritika a többi pass rusherre nézve). A Saints, a Ravens, az Eagles és az utolsó fordulóban a Redskins ellen vitte földre az ellenfél QB-t. Maradjunk időrendi sorrendben, lássuk hogyan is alakult!

1. sack: vs Drew Brees

no1.jpg

Megvolt a játék története, hiszen néhány perccel korábban hasonló módon mutatott be egy szép szerelést Collins. Akkor előrelépett a LoS-re, Willie Sneadnek esélye sem volt a blokkolásra, ő pedig ügyesen végrehajtotta a szerelést Mark Ingramen.

A sacknél sikerült feltölteni a boxot, 7 játékos nézett farkasszemet a támadófallal. Spagnuolo alaposan megkavarta a lapokat, a védőfal szélére JPP és Vernon, középre pedig Odighizuwa állt fel, aki mellé odalépett Casillas is. A linebacker pozíciójában Robinson volt a jelen, a széleket pedig balról DRC, jobbról Collins védte. Zone blitz volt a javából, JPP és Vernon néhány lépés után hátrálni kezdett. DRC-t Ingram vette fel a backfielden, Pierre-Paul coverage szerepe miatt pedig a right tackle munka nélkül maradt. Casillas-ra két ember jutott, a right guard és a center is őt őrizte, Odighizuwa pedig a bal oldali guardot nyerte meg magának. Vernon kellő ideig lekötötte a left tackle figyelmét, csak később lépett hátra, így Collins érintetlenül oda tudott érni Brees-hez (Fleenernek nem volt blokkoló szerepe). Remek hívás, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy a fent említett run stopnál is hasonló pozícióból indult a safety-nk, így jobban figyelnie kellett volna rá a Saints offense-nek, de így is köszöntük szépen!

2. sack: vs Joe Flacco

bal.jpg

Gyengén kezdtük a mérkőzést, hiszen a Ravens 10 pontos előnyre tett szert, ráadásul az összecsapást megelőző héten cseréltek offensive coordinatort. Egy Roger Lewis touchdownnal sikerült szépíteni, majd az első félidő végéhez közeledve jött a sack.

 

Invázió! Kézsérülése miatt Olivier Vernon ezúttal bal oldali defensive endként állt fel és a backfielden álló running back felé tartott. OV semlegesítésébe besegített volna a right tackle is, de a running back jól végezte a munkáját. Kerry Wynn a guard és a center közötti 'A' lyukon próbált betörni. Nagy segítséget jelentett neki Casillas is, közös erővel fenékre ültették a centert. Hankins-re a left guard, JPP-re a left tackle maradt. A fent említett játékosokon kívül Andrew Adams, Kelvin Sheppard és maga Collins is Joe Flacco lezúzására hajtott. Leon Hall is feljebb lépett, ő azonban coverage feladatot kapott. Adams-t ügyesen találta meg a fullback, de a Wynn-Casillas páros és Vernon között akkora lyuk nyílt meg, hogy azon érintetlenül szaladt át Collins és Sheppard, közülük pedig előbbi ért oda előbb. 8 emberes blitz 3rd & 10-nél, tökös hívás volt! Mindegyik célpontot őrizte egy-egy defensive back, Flacco-nak esélye sem volt a passzra.

3. sack: vs Carson Wentz

phi.jpg

Hamar nagy előnyre tettünk szert a két interceptionnek köszönhetően és az első félidő végén is sikerült tartani a több mint 10 pontos előnyt. Főhősünknek egyébként remek délutánja volt, több mint 10 szereléssel zárt, ráadásul a mérkőzés elején összeszedett egy interceptiont is, a játékrész végén pedig jött ez a sack.

 

Hét játékos állt fel a LoS közelébe. Közülük egyedül Vernon lépett vissza hátra zónázni, a többiek Wentz lezúzásával voltak elfoglalva. Így a jobb oldali tackle Devon Kennardot fogta meg, míg a jobb oldali guard inkább a center munkájába segített be, aki nem nagyon bírt Hankins-szel... Közöttük lépett be Keenan Robinson a backfieldre, de a running back jól vette fel a blitzet. Casillas a left guardot rohamozta meg, Pierre-Paul pedig sebességből megverte a tackle-t. Ő volt az egyik kulcsjátékos ennél a play-nél, a másik pedig maga Collins. JPP-t megkerülve szabad útja volt, ezzel pedig megzavarta a rookie QB-t. Nagy hívás Spagnuolotól, de többször is megnézve a felvételt kockázatos volt, hiszen volt egy szabad célpont a pálya közepén és elképzelhető, hogy egy rutinos irányító azonnal megszabadult volna a játékszertől.

4. sack: vs Kirk Cousins

was.jpg

Igazi trollok voltunk az utolsó fordulóban, hiszen "eladhattuk" volna a Redskins elleni meccset, de erről szó sem volt, száz százalékos erőbedobással álltak ki a játékosaink és a végén sikerült is behúzni a győzelmet, amely csoportriválisunk kiesését jelentette.

Ahogyan az előző játéknál Pierre-Paul, úgy most Vernon volt az egyik kulcs, hiszen a remek kézhasználatának köszönhetően meg tudta verni a jobb oldali tackle-t. Trevin Wade blitzelt, de értelemszerűen nem tudott túl nagy kárt okozni a washingtoni támadófalban. A 1-tech DT helyére Romeo Okwara állt fel, aki el is vitte a center és a right guard figyelmét. Keenan Robinson visszalépett coverage-ba, Kennard a left tackle-t próbálta megkerülni, Odighizuwa pedig a tight enddel tartott. Collins a semmiből lépett fel, de a sacket megköszönhetjük a futónak is, aki borzasztó technikával próbálta semlegesíteni őt.

Egyezés a játékoknál, hogy mindegyik az első félidőben született, bár jó eséllyel ez csak a véletlen műve. Mindegyik play-nél hosszú játék, legalább 9 yardos haladás kellett volna az ellenfelünknek és a négyből három sack a harmadik downnál következett be. Egy kivétellel mindig volt legalább egy defensive endünk aki nem a passzsiettetésben segédkezett, de egy kivétellel mindig legalább öt darab védő az irányító felé tartott. Egyértelműen passzjátékra számítottunk, egyik alkalommal sem volt egynél több defensive tackle a pályán.

Ezeknél a play-eknél is jól látható Steve Spagnuolo munkája. Ugyan sokan tiltakoztak a megtartása mellett, hiszen gyenge éveket húzott le a Rams-nél és a Saints-nél is, ráadásul a Ravens-nél már csak pozíciós edzőként foglalkoztatták és a visszatérése utáni első szezonja nálunk sem sikerült túl jól. Azonban ha a rendelkezésére áll a megfelelő emberanyag, akkor hihetetlen dolgokra képes, az agresszív hívásokkal össze tudja zavarni az ellenfél támadóit és 110%-ot hoz ki a saját játékosaiból. Remélhetőleg 2017-re sem fogy el a fantázia és a sérülésekkel sem lesz balszerencsénk, mert akkor ismét élmény lesz nézni a védelmünket.

És most ti döntötök: legyen még ilyen videóelemzés?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3212532465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása