Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Itt a 3-4-es védelem?

2018. január 24. - Asbee

Mint értesültetek róla Ian Rapoport szerint James Bettcher lesz a defensive coordinatorunk, akinek a kinevezése számos változást hozhat. Az Arizona Cardinals defensive coordinatora volt, akik 3-4-es rendszerben játszottak, ez pedig azt jelentheti, hogy mi is erre a sémára állunk át. Vajon mennyire alkalmasak erre a játékosaink? Ezt próbálom most kideríteni.

Ha valahol nem éreznénk a változást az a nose tackle pozíciója. A Jets-ben ezen a poszton játszott Damon Harrison, akinek a feladata nálunk sem volt nagyon más, nyomja be a támadófal közepét ahogy csak tudja és állítsa meg a futásokat. Ezt teljesítette is, mind 3-4-es NT-ként, mind 4-3-as 1-tech DT-ként a legjobbak között van. Ez a védelmi rendszer legfontosabb pozíciója és itt állunk a legjobban. A cseréje Robert Thomas lehet, amennyiben marad.

Az egyik defensive end Dalvin Tomlinson lehetne, aki hasonló szerepkört töltött be az Alabamán. Ő is remekelt a futás ellen, de a pass rush képességeit nem sikerült még teljes mértékben kiaknázni. Remek lehetőséget nyújtana neki a váltás, talán erre is több lehetőséget kapna. Kicsit nagyobb testalkata van ehhez a poszthoz, de a 3-4-es rendszerben sem hátrány ha az egyik DE kicsit nagyobb, míg a másik kicsivel kisebb testalkatú, aki jobban be tud segíteni az irányító lezúzásában. Ő lehetne Jason Pierre-Paul, aki 275-280 lb körüli tömeggel rendelkezik, de volt olyan szezon, ahol a 290-t is elérte. Úgy gondolom, hogy az ő dinamikussága (már) nincs meg ahhoz, hogy speed rusher legyen, így inkább itt találnám meg a helyét, mint OLB-ben. A cserékről is szót kell ejteni, egyedül Jay Bromley neve rémlik fel akinek a szerződése lejár, de akár újra lehetne igazolni a rotációba.

A két szélső linebacker közül az egyiknek a pass rush specialistának kell lennie, míg a túloldali társának a feladata sokkal jobban hasonlít a 4-3-as SAM feladatához. Jelenleg Olivier Vernon a leghatékonyabb emberünk a sackek gyártásában és fizikailag is készen áll erre a feladatra. Emlékezzünk vissza az előszezonra mikor végigkergette a pályán David Njokut és megakadályozta az elkapást. Ezen kívül neki a robbanékonysága is elég lehet ahhoz, hogy a nyomás kialakításában is helytálljon. A cseréje Romeo Okwara és Avery Moss lehet, de azon sem lepődnék meg ha a sémaváltás esetén érkezne egy komolyabb edge rusher. A másik OLB Devon Kennard lenne. Az egyetemen is játszott hasonló szerepkörben, tud blitzelni és bizonyos mértékben coverage-ban is alkalmazható. Vajon hosszabbítunk vele? Ez itt a nagy kérdés.

A 3-4-es védelemben kulcsszerepet játszanak a középső linebackerek is, akikről nem tudok sokat írni. Egyedül B.J. Goodson áll rendelkezésre, ő a futás ellen egy szörny, így abban az esetben ha egészséges marad és sikerül mellé igazolni egy coverage-ban is járatos LB-t, akkor akár pozitívan is kijöhet a váltásból.

Ti hogyan látjátok, van esély az új rendszer bevezetésére? Működőképes lehet a dolog?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8613599299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása